söndag 23 november 2014

"Hade vi spelat så här hela tiden så hade vi legat i topp nu"

 (Sådärja, nu fick jag in lite nya bilder i alla fall! Här spexar Robin Kovacs mot fotografen efter andra raka vinsten. FOTO JESPER ZERMAN)

Jäklars skit och pannkaka också. Ringde upp AIK-forwarden Robin Kovacs på väg hem  i bilen från Gävle. Men… lyckades göra något fel och har bara tolv minuters sus på mobilen istället för intervju.

Så det här får bli lite fritt ur minnet då…

 (Kovacs på väg framåt. FOTO JESPER ZERMAN)

AIK spelade ju – enligt vad jag har fått berättat för mig av folk på plats på Hovet – sjukt bra hockey  första perioden mot Västerås.  Det var spel på en planhalva och AIK vann inte bara skotten med 13-3 man vann perioden med 3-0 också efter mål av Fredrik Hynning i shorthand, Patric Blomdahl och Robin Kovacs.

Hynnings mål var något som han gjort ett antal gånger på träning… sa Kovacs i den här intervjun som jag lyckas göra  något fel med.  Tydligen har de andra tjatat på Hynning att testa sitt move på match också och nu gjorde han det när han kom fri och lyfte upp pucken i nättaket. Snyggt.


 (Blomdahl jublar. FOTO JESPER ZERMAN)

Blomdahls 2-0-mål beskrev Kovacs som ”en målvaktstavla, Blomman slängde ju bara in pucken”  och ja så var det väl. Eller Blomdahl slängde i alla fall in pucken från kanten sedan om målvakten borde ha tagit den eller ej var lite svårt att se på sammandraget med bilder filmade väldigt ifrån av HockeyAllsvenskan Live.

Kovacs eget mål beskrev AIK-forwarden ungefär såhär: ”Messy gör det bra och jobbar fram pucken bakom mål, sedan slänger lille (Victor) Ekarv in pucken till mig i slottet, jag lyckas hitta en bra lucka att stå i och sätter pucken”. Snyggt det med.


 (AIK hade  3-0 efter första perioden. FOTO JESPER ZERMAN)

Efter en förstaperiod av bländande hockey:  ”Hade vi spelat så här hela tiden,  i varje match och i varje period så hade vi legat i topp nu” som Kovacs sa… så kom en mittenperiod där Gnaget tappade det mesta. Inte helt ovanligt denna  höst…

Kovacs hade lite svårt att förklara varför det blir denna ständiga Gnaget rollercoaster (berg och dalbanan) i så gott som varje match men just mot VIK trodde Kovacs att ”Vi blev lite för glada över lednigen och spelet i  första perioden, lite för bekväma för att göra jobbet”.


 (Ekarv. FOTO JESPER ZERMAN)

Inför tredje snackade laget ihop sig om att ta jobbet igen och det gick klart bättre även om AIK släppte in en reducering till 3-2 där. Sedan var det stängt bakom Robin Rahm.

På frågan om hur AIK ska lyckas spela som i första perioden sa Kovacs (typ) att ”Det är upp till var och en att göra det. Om alla går in och gör sitt bästa till hundra procent så blir det ju bra men alla måste bestämma sig för att ta det jobbet själva”

Vi pratade lite om att Peter Nordström ändrat i spelet – ”han har ändrat på allt” sa Kovacs och lyfte bland annat fram att AIK nu försöker ha ett lite mer offensivt spel och sa även att det är en helt annan glädje i spelet.

 (Robin Rahm fick fira sin andra seger FOTO JESPER ZERMAN)

Han sa lite annat roligt också Robin Kovacs men det blir så knasigt när man inte hör intervjun i sitt sammanhang. Trist således att inte kunna bjuda på det nu när han dessutom var snäll och tog en intervju ett par timmar efter matchen, lördagskväll och allt men men. Har man fuckat upp inspelningen som jag gjorde så har man. Det får bli ny intervju efter en annan match.

Over and out!

Fick äntligen in lite fina bilder av Jesper Zerman, vill ni se fler så finns de här:

Inga kommentarer: