lördag 22 november 2014

"Det blir svårt att ersätta honom"


Minst sagt händelserik match i Gävle när Brynäs tog emot Färjestad för andra gången  höst (de har möts en gång  Färjestad också).

Det var fina mål av Brynäs, ett Färjestad som var blekt, aggressivt och så blekt igen. Det var Ole Kristian Tollefsens karriärs vackraste mål - som blev bortdömd efter en lång videokoll och ett matchpenalty på Tollefsen  i slutet av andra som gav Brynäs 4.20 i pp i inledningen av tredje.


Fanns en del till grejer att plocka upp men det som blev ämne för mina texter var Anton Hedmans tackling på Sebastian Enterfeldt och den underarmsfraktur som han fick. Lider verkligen med Brynäsforwarden som nu blir borta lääänge. Verkar som armen ska opereras till att börja med.

Det var en del snack om ifall Hedman gjorde en ful huvudtackling men det var det inte, Hedman landade jäkligt tokigt på insidan av Enterfeldts arm som klämdes illa och alltså fick en fraktur. Om sedan Hedman borde ha bromsat eller inte vet jag inte men någon smäll mot skallen var det definitivt inte.

Här kan ni läsa min lite längre text efter matchen, med snack med båda tränarna och Brynäs sportchef Stefan Bengtzén:

På DN.se: http://www.dn.se/sport/ishockey/dyrkopt-hemmaseger-for-brynas/
Och på SVD.se http://www.svd.se/sport/dyrkopt-hemmaseger-for-brynas_4127467.svd

Den första, kortare texten, som går på slutsignal hittar jag ingenstans just nu så den kan ni läsa här (copyright TT och Marie Hallman):"Tredje raka hemmasegern_men också en dyrköpt vinst (4_1) för Brynäs som fick se ligans näst bästa tekare lämna arenan i ambulans.

Brynäs var bättre på allt när man körde över ett minst sagt blekt Färjestad_både mål och spelmässigt_i första perioden.

Men det var inte Anton Rödins eleganta blåsning av Färjestadsförsvaret vid 1_0, Christian Djoos pondus framför mål vid 2_0 eller den oväntade puckstudsen via Greg Scotts bröstplatta och över Färjestadsmålvakten Justin Pogge vid 3_0 som väckte störst uppmärksamhet.

Det gjorde istället Anton Hedmans tackling på Sebastian Enterfeldt_där den 191 centimeter långe och 102 kilo tunge Färjestadsforwardens propp träffade tokigt på  Brynäsfowarden som mäter 180 centimeter och väger 81 kilo.

Enterfeldt hade precis släppt pucken vid sargen, hade ingenstans att ta vägen och fick armen illa i kläm när Hedman smällde på.

Brynäsforwarden låg kritvit i ansiktet på isen när ambulanspersonal fixerade armen men kunde till slut gå för egen maskin till ambulansen med befarat armbrott.

Ett svårt slag för Brynäs i så fall då Enterfeldt varit en av nyckelspelarna i höst bland annat på grund sin poängskörd (6+7=13) och sin tekningsskicklighet där han är näst bäst i SHL med 61,66 procent.
Att 26-åringen saknades i andra perioden märktes tydligt då det plötsligt var Brynäs som var blekt och Färjestad som tog över taktpinnen.

Men ett bortdömt mål för en hårfin offside i målgården och ett matchstraff  med påföljande avstängning på Ole Kristian Tollefsen för osportsligt beteende vid ett gruff tog udden av gästernas offensiv.

Att gästerna fick inleda tredje med numerärt underläge i 4.20 till följd av Tollefsens matchstraff gjorde ju inte saken lättare.


När gästerna dessutom bjöd rutinerade Jonas Nordquist på en assist_en trött indianare_vid 4_0 halvvägs in i tredje var matchen körd för ett mosat Färjestad."


Inga kommentarer: