onsdag 26 november 2014

"Jag kände redan i andra, efter 3-1, att den här matchen kommer vi att ta."

(Robin Rahm har en strafförlust och tre treor på sina fyra matcher. FOTO JESPER ZERMAN/ARKIVBILD)

Förlust mot Löven på straffar i säsongsdebuten men sedan har det blivit tre full poängare för AIK-målvakten Robin Rahm. Senaste segern, Malmö borta med 3-2.

 Våra tre mål i andra satte prägel på matchen. Efter 3-1 fick vi matchen dit vi ville ha den,  slår Rahm fast när bloggen får tag på honom i bussen på väg hem genom Sverige mot Stockholm.


Ekonomin är ju inget vidare så glöm flyg, AIK-spelarna fick fira tredje raka trepoängaren med nattlig bussresa, en färd som säkert blev lättare av insikten att man nu för första gången den här säsongen tagit tre treor  rad.

AIK har en liten vinst svit om tre matcher tidigare, i oktober men då var det två treor och en övertidsvinst inte nio pinnar som nu.

Och ibland får målvakter badbollskänsla – som  den här kvällen då puckarna var som badbollar för Rahm efter att AIK vänt 0-1 till ledning med 3-1.:

 Jag kände redan i andra, efter 3-1, att den här matchen kommer vi att ta. Vi kommer inte släppa in tre, fyra mål mot Malmö i dag, säger Rahm som precis som nya tränarduon är obesegrade vid full tid i sina fyra första matcher. (Ja Nylander har ju spelat fler matcher än fyra men som tränare är det fyra första).

Framgången nu verkar (enligt Rahm) bero på att Nordström och Nylander plockat ut en detalj i spelet som de tyckte att AIK var urusla på, sedan har man jobbat extra och blivit bättre på det. Och detaljen stavas klubba mot puck eller ett eget spel med bättre vård av pucken i båda zonerna på lite mer normal svenska.

Här kan ni lyssna på ett snack med Robin Rahm i spelarbussen (funkar det inte så använd denna YouTubelänk i stället)(Copyright bild: Jesper Zerman, ljud: www.hockeymedmariehallman.se)

 Blev ju bara pannkaka när jag ringde Robin Kovacs häromdagen, nu gick det bättre även om det är lite burkig linje då Robin Rahm åkte buss så det får ni ta.Inga kommentarer: