lördag 22 november 2014

SSK fick inget grepp om Mora

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Blek insats och förlust mot VIK hemma i måndags, stark insats och kross av BIK Karlskoga borta i onsdags och ny förlust nu på fredag kvällen, denna gång med 2-5 mot Mora borta.

Det är inte helt lätt att sätta ord på SSK:s form just nu. Eller jo, varierande form kanske passar.


November har så här långt bjudit på sammantaget tre vinster vid full tid, en övertidsvinst och tre förluster. Det finns väl inget mönster sådär att lyfta fram mer än att när SSK spelar aggressivt så vinner man oftast. Sedan varför det inte blir aggressivt spel fast man vill - det går inte alltid att förklara.

Som i kvällens match i Mora.

Det står klart och tydligt i alla matchrapporter att SSK kommer ut segt, inte är med, står på hälarna och dessutom blir lite ställda när Moras dynamiske backduo Kevin Mitchell och Lucas Bengtsson dundrade fram som två snabbtåg och var inblandade i alla tre målen i första - två av dem  pp.

Surt som s-n för SSK men Mitchell och Bengtsson toppar HockeyAllsvenskans poängliga med 31 respektive 25 poäng och det är kvalitet man inte skojar bort.

Stå på hälarna med de två på isen kostar. Och det kostar rejält, som här.

Att ta sig upp från 0-3 är resultatmässigt tufft men inte omöjligt. Det har gjorts förr. Men för det krävs ett mindset som tillåter den vändningen och en känsla (obs känsla jag har inga siffror  på det här) är att när laget väl tappat matchen har Karlsson svårt att få till en förändring  laget, har svårt att ta momentum och bryta det nedåtgående mönstret.

Nej, det är inte han som är på isen och spelar men som coach är man ju den som ska få spelarna att våga, att bryta mönster, att bryta den onda cirkeln.

I andra gör SSK ett ärligt försök trots att Mora hann göra 4-0 innan Södertälje kom igång lite och reducerade genom Peter Nolander (kul att just han av alla nätade) och nykomlingen Jakob Karlsson som dessutom gjorde mål i short hand då Moramålvakten Jacob Johansson lyckades glida i mål med pucken någonstans under sig

-Då var vi rejält på gång. Mora tappade ledningen förra matchen och det är lätt att man börjar fundera sa SSK-tränaren Janne Karlsson  till Dalarnas Tidningars nätupplaga.

Bra lag skapar sig flyt och känslan att det går att vända fanns nog, tills dess att Daniel Hermansson dödade matchen med sitt 5-2 mål. Där tror jag luften gick ur. Det är i alla fall känslan man får även om Janne Karlsson gav onda ögat till domarna.

Så här sa han till dt.se:
-.Vi fick  aldrig chansen i tredje. Tre billiga utvisningar, det är en för jävla dålig nivå på domarna!

Jag har bara följt matchen via nätet så jag kan inte säga om han har rätt eller fel men hur det än är så är fokus på domaren fel fokus. Borsta av förtreten och kör brukar vara bästa receptet men det var en sån dag, då SSK inte orkade ta upp tråden igen.

På tisdag väntar Karlskrona, som var övertygande mot Vita hästen ikväll. Blir rejält tuggmotstånd i den matchen.

Inga kommentarer: