lördag 22 november 2014

En pinne för DIF efter vilda västernvändningar i Göteborg


Förlust på straffar men vilken upphämtning DIF gjorde borta mot Frölunda. En poäng blev det och faktum är att DIF tagit poäng i tolv av de femton senaste matcherna.

DIF har sedan nionde oktober tagit sju stycken trepoängare, en straffvinst och en vinst på övertid samt har två förluster på straffar, en förlust  i sudden och tre förluster vid full tid.


Ett riktigt bra facit i oktober och november som är tunga månader – inte minst för en nykomling – vilket man ju faktiskt får kalla Djurgården alla säsonger i högsta ligan till trots.

Mot Frölunda borta inledde Marcus Ljungh målskyttet, med sitt andra mål på en vecka. Han gjorde ju mål hemma mot HV71 förra lördagen, två efterlängtade mål vet jag då han ”bara” hade ett mål innan (17 september mot Leksand hemma) och har spelat bra och verkligen har jobbat sig in i SHL på bästa sätt.

 Det som hände sedan… ja vad ska man säga Var en hel del bjudningar kan man konstatera efter att ha sett på highlightsen…somni hittar här:

DIF:s 1-0 ledning vändes till underläge 1-3 när Joel Lundqvist och Mats Rosseli Olsen gjorde   mål med en minuts mellanrum och Max Görtz ökade på två och en halv minuter senare.

Henrik Eriksson höll dock DIF kvar  i matchen genom att ta vara på en tappad Frölundapuck och reducerade till 3-2.

Elias Fälth kontrade med ny utökning till 4-2 innan Jocke Eriksson fick komma fri  shorthand och lägga in 4-3 mellan benen på Frölundamålvakten Linus Fernström.

Robin Alvarez, han som sköt hem bonuspinnen till DIF  i torsdags på Hovet,  tog sedan vara på en 
sargstuds och sköt in  4-4 via Robin Figren.

Sedan vann Frölunda på straffar efter att Micke Samuelsson och Jocke Eriksson missat sina och Marcus Sörensen satt DIFs tredje straff.

Sörensen har nu gjort tre mål (varav två avgörande) på fem straffar, känns som given till nästa straffläggning också.

Kvällens citat står DIF-tränaren Hans Särkijärvi för, som sammanfattar läget för TT så här::
”Jag är mycket nöjd med vår fysiska hållbarhet. Vi orkar verkligen ligga i och jobba hela matcherna. Så länge klockan går spelar vi och försöker jobba ner motståndare”

Inga kommentarer: