onsdag 19 november 2014

Djurgården bjöds på tillbakakaka

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Den 17 september, i omgång tre, krossade Djurgården Leksand på Globen. Man får väl säga att Leksand bjöd en tillbakakaka på den på tisdagskvällen när man hemma i Tegera körde över DIF som fick åka hem med en 3-5-besvikelse i fickan.
Jag skriver besvikelse då samtliga kommentarer från DIF-håll efter matchen handlar om just besvikelse.

Så här sa till exempel Jocke Eriksson till C-more:
”Vi är inte mentalt förberedda för match. Vi måste ta ansvar för våra aktioner där ute. Vi är på tok för bleka, vi måste ju allihop vara med på banan och ge varandra bättre alternativ. Vi fick en biljett in i matchen men slängde den i papperskorgen lika snabbt”
 Lite knepigt det där. Ingen vill ju någonsin förlora och jo de bryr sig även om det ibland kan se ut som att engagemanget inte finns där.  
I den här matchen hade Leksand (enligt det jag hittat) bäst fart och drog upp ett högre tempo, speciellt i pp, som DIF inte verkar ha hunnit med i. (Jag skriver verkar då jag var i Gävle och skrev om Brynäs hemmamatch mot Luleå)
Leksand vann skottten med 15-5 i första men hade bara 1-0 mål. I andra blev dalalaget klart mer effektiva och gjorde tre mål på 12 skott. Ridå ner där trots att Djurgården hämtade upp 0-2 till 2-2 på 29 sekunder. Där borde energin gått som raketbränsle in i DIF men nej. Leksand tilläts ta över och öka på till 4-2.
När en sån upphämtning gjorts (DIFs till 2-2) och man tappar igen, som här, då är det verkligen motlut och i allmänhet svår att hämta ny kraft och tja, så verkar ha skett här då Leksand drog ifrån igen, DIF kom med någon reducering men hade inte tillräcklig kraft för mer än så.
Ska man hitta något positivt (och det gillar ju jag) så verkar Alexander Fällström ha haft en bra kväll med fem skott på mål varav ett gick in. 15.46 i istid hade han också.
Målet var hans tredje på åtta matcher – de två tidigare har kommit mot Brynäs borta 30 oktober och mot Örebro hemma 1 november.
Jocke Eriksson, som var självkritisk efter förlusten, spelade 18.51 och gjorde 1+1. Bra, där visade han vägen lite även om det blev en förlust till slut. Synd bara att inte hela laget hängde på.

Nästa match spelas hemma, mot Skellefteå på torsdag. Ser ut att närma sig lapp på luckan och kanske lite piggare spelare då.

Inga kommentarer: