måndag 7 maj 2012

DANMARK -SVERIGE 4 -6 (1-4, 1-2, 2-0 ) (Sverige värmer upp lite före matchen som blev ett målkalas. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE


MATCHEN:
MMMMM om man ser till Sveriges målkalas och lekstuga, men som matchbetraktat bara MM+. De rödvita tappade ju stinget redan vid nedsläpp. Typ.

 MÅLVAKTER:  
Jhonas Enroth, Sverige 85,71 % och Frederik Andersen, Danmark 77,78 %

PUBLIK:  
 8 119

DOMARE:  
Keith Kaval (USA), Steve Patafie (ÙSA)

BÄST I SVERIGE  
MMM Henrik Zetterberg, f, Loui Eriksson, f
MM  Marcus Krüger, f,  Viktor Stålberg, f,
M  Johan Franzén, f.

BÄST I DANMARK: Nichlas Hardt, f.

MÅLEN:
FÖRSTA PERIODEN
0-1  (2.06) Viktor Stålberg (Marcus Krüger, Nicklas Hjalmarsson)
Krüger trampar ner längs vänsterkanten med Landeskog hack i häl, bromsar upp lite,  Landeskog åker förbi och ser ut att få pass men Krüger håller iii och ser Stålberg kommer på högerkanten. Vips är Stålberg nere vid ena stolpen, ensam och styr in sitt första mål i turneringen.

0-2  (6.06) Loui Eriksson (Johan Franzén) Spel 5 mot 4
Fyra svenska spelare störtar på mål, Loui Eriksson  lyckas efter lite bök peta in pucken, under Andersens benskydd och in i mål. Johan Franzén fick målet först men det ändrades till Eriksson.

0-3 (11.05) Loui Eriksson (Henrik Zetterberg, Johan Franzén) Spel 5 mot 4
Vilket klapp, klapp spel,. Zetterberg spelar ner pucken till Franzén, pinnar på över till andra långsidan, får tillbaka pucken av Franzén, men skjuter inte utan passar direkt tillbaka till Loui Eriksson som smackar in trean. Andersen var borta redan på första förflyttningen. Vackert.

0-4 (11.43) Viktor Stålberg (Marcus Krüger, Gabriel Landeskog)
Sverige kommer två mot en när Krüger och Stålberg gasar ner mot det danska målet, Krüger passar Stålberg som dundrar in fyran i bara farten.

1-4 (18.27) Nichlas Hardt (Jannik Hansen, Philip Larsen) spel 5 mot 3
Det krävdes två man mer på isen för att få iväg några skott och när Hardt får stå helt ensam, rakt framför Enroth så lyckas han trycka in pucken.

ANDRA PERIODEN
1-5 (0.43) Daniel Alfredsson (Loui Eriksson, Staffan Kronwall)
Vackert värre när Alfredsson prickskjuter ribba in från långt håll.

1-6 (9.16) Jonas Brodin (Johan Franzén)
Skott av Brodin mot bortre stolpen som touchar på en dansk sedan ändrar pucken riktning innan den går in i krysset vid främre stolpen. Brodins första VM-mål.

TREDJE PERIODEN

2-6 (18.47) Nichlas Hardt (Frans Nielsen, Lars Eller) Spel 5 mot 4.
Återigen risigt boxplay av Sverige som är utspridda och lämnar danskarna helt omarkerade. Hardt hade koll på det, stod vid målgården och fiskade och fick in ett mål till via studs på Jonas Brodin.

3-6 (10.21) Lars Eller (Nichlas Hardt, Frans Nielsen)
Skott på distans, Enroth är på med plocken men får inte helt tag i pucken som ändrar riktning via en dansk precis innan den går in.

4-6 (11.27) Morten Green (Jannik Hansen, Daniel Nielsen)
Sverige hade precis städat av fyra minuter i boxplay så kom fjärde reduceringen. Skott från rundeln in mitt i banan där Green klipper till.

SKOTTEN: 18-42 (6-21, 4-16, 8-5)
UTV.MIN: 10-12 (4-4, 2-2, 4-6)

UTROPSTECKEN: 
!!!  När var Sverige så här bra (som man var i de två första perioderna) senast? Och det var inte bara mängden mål det var hur de gjordes också. Trean var ju så vacker att man blir lycklig i en vecka av att ha sett det.

!!  Henrik Zetterberg såg det domarna missade, att Färjestadsbacken Jonas Brodin gjorde sitt första mål i VM och plockade pucken. Brodin fick först ingen assist, fick en och på tredje försöket hos domarna fick han även målet.

!  Lite väl många ändringar på målskytt och framför allt assist. Och det i en sån här lugn match där Sverige mest lekte in målen. Lite bättre skärpa där den som nu tabbar sig.

FRÅGETECKEN: 
???  Danske målvakten Frederik Andersen. Har haft en jobbig turnering så här långt.

??  Kan Sverige verkligen fortsätta så här roligt och vackert i match efter match, även när det blir slutspel? Vore ju kul - onekligen...

? Sveriges boxplay var oroväckande glest, hoppas verkligen det berodde endast på oskärpa då Sverige var så överlägset och inget annat.

MER AV DET HÄR TACK... 
… Spelglädjen i första halvan av matchen värmer gott att se. Mer sånt!

 .....MEN GÄRNA MINDRE AV DET HÄR:  
Trist att behöva tjata om tomma stolar. Kul om det kom fler folk…

 MATCHENS SKÖNASTE MOVE:
Tredje målet var ju fantastiskt måndagsmyyyys men Loui Erikssons försök till mål i sekvensen innan gick inte av för hackar heller då han försökte sig på ett Kenta Nilsson (ja ni vet Foppamålet men spelvarianten) men inte riktigt kom till. Härligt att se viljan, leklusten och självförtroendet ta plats.

CITATET:
”Tredje gången fick de det rätt. Jag var inte på den utan det var en dansk back som styrde in den. Så jag visste direkt att det var Brodins mål. Roligt att han får göra sitt första VM mål. Men det blev lite missuppfattning där (med domaren). Jag vet inte om det var min engelska som var dålig. Jag får jobba lite på den…”

Henrik Zetterberg om att det krävdes två påpekanden från honom till domaren innan Jonas Brodin blev officiellt noterad för sitt mål (1-6).

Så här har det gått under VM (inklusive genrepet)
1 maj, Sverige USA: förlust 2-3
4 maj, Sverige-Norge: Vinst 3-1 (Jhonas)
5 maj, Sverige-Tjeckien: Vinst 4-1 (Fasth)
7 maj, Danmark-Sverige:Vinst 6-4


Inga kommentarer: