torsdag 31 maj 2012

Silly season DIF - Markus Ljungh skrev på

Västerås klubbdirektör Anders Eklund sa ju till bloggen redan måndags: "Jag hoppas vi kan reda ut det här snart. Vi vill lösa det inom kort och det finns ingen som tjänar på att det blir någon långbänk".

Det tog fyra dagar till efter det, sedan var saken ur världen och Markus Ljungh skrev på för DIF.


Djurgården löser - enligt VIK-hockey - ut forwarden. Så här säger VIK:s sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida:

"DIF löser ut Markus från hans kontrakt med oss. Detta blev det bästa lösningen för alla inblandade parter. Markus ville spela med Djurgården kommande säsong så vi önskar honom all lycka till i sin framtida hockeykarriär"
Hur mycket DIF fått betala lär väl ingen avslöja men det var ju diskussion huruvida Ljungh skulle få gå till en allsvensk klubb eller inte (han hade elitserieklausul) men det visar sig kanske någon dag.

DIF-tränaren Challe Berglund ville ju väldigt gärna ha Ljungh och har försökt jobba in honom ända sedan i julas enligt Anders Eklund.

Ljungh blev årets junior i hockeyallsvenskan förra året, då med bland annat följande motivering:

"För en makalös utvecklingskurva under året, där Markus efter att inte ens haft en ordinarie plats före säsongen, etablerat sig som en av lagets allra mest värdefulla spelare. Statistiken talar också sitt tydliga språk med +12 i plus/minusstatistiken och 32 gjorda poäng i grundserien, överlägset bäst av alla juniorer i HockeyAllsvenskan. Markus har varit framgångsrik i alla spelformer, är ödmjuk och tar stort ansvar, har god spelförståelse och jobbar stenhårt i båda riktningarna. Markus smäller in avgörande mål i power play lika väl som han täcker skott i box play.”


Senaste säsongen gick produktionen ner med nio pinnar men han har haft en mer arbetshästroll i VIK i vintras. Jag tror Challe ser en mer producerande spelare i Ljungh - som DIF alltså var sugna på redan när man var i elitserien och trodde man skulle bli kvar där.


Jag såg det här lite sent, ska testa och ringa i morgon, fredag istället.


2 kommentarer:

Yes sa...

Marie, du har inte hört något om ryktena att en slovak ska prata med AIK?

Har du inte möjligtvis lust att gräva lite i AIK silly season annars? Bång lär ju försvinna och vi behöver fylla forwardssidan.

Marie Hallman sa...

Yes! Jag har försökt ringa runt lite det går sådär coh Gozzi har jag sökt upprepade gånger. Han brukar ringa tillbaka till slut, så jag fortsätter försöka nästa vecka. (Han brukar stänga av på helgerna)