onsdag 16 maj 2012

VM Bäckström "Vi hann surra lite grann innan i alla fall"


 (Bäckström - trött. Och hungrig! FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Han landade runt tiotiden på morgonen. Drygt tio timmar senare var det line up för match. Och två timmar senare, efter match, kände sig Nicklas Bäckström:

– Sådär, lite ringrostig faktiskt. Men det är fullt förståeligt. Jag får sova bra i natt så blir det träning i morgon så vet jag att det blir bättre på torsdag. Nu vill jag hem och käka!


Men hur kändes det i kroppen att studsa rakt från flyget till matchen?
– Ja det… man var lite mosig i hela kroppen men samtidigt så var inte det så konstigt heller. Men jag tror faktiskt att man kommer in i dygnsrytmen så fort som möjligt då om man får svettas och spela match direkt… nu var det inte så länge sedan senast jag spelade match men det var nog bra efter en lång flygresa att få köra ur sig lite grann, säger Nicklas Bäckström.

Han fick spela med Daniel Alfredsson och Patric Hörnqvist och första poängen kom redan 14.40 in i första perioden då Bäckström var med och låg bakom Jakob Silfverbergs mål, i spel fem mot fyra.

Och just kedjan hann han snacka ihop sig med:
– Inte så jättemycket men vi har ju spelat ihop förr så… vi hann surra lite grann innan i alla fall, hann prata lite.

På torsdag väntar för övrigt Tjeckien i kvarten. Och de varnar Bäckström för:

– Det blir en tuff uppgift, vi vet att de är ett bra lag och vi måste spela bättre på torsdag än vi gjorde i dag, vi kan lyfta oss några snäpp till. Det blir bra med en träning i morgon så får vi förbereda oss för match.

Viktigast i den matchen?
– Jag tror att vi måste vara vakna på deras kontringar. De vänder ändå ganska snabbt, det har de gjort förr i alla fall och det är säkert samma nu. Det gäller att vi är noggranna runt linjerna och inte tappar puckar och sådär.

Vad säger du föresten om Niklas Kronwalls tackling på Saulietis?
– Ja det var en jättefin tackling! Det var synd att han blev lite skadad, det gillar man aldrig att se men tacklingen var fin!

Sedan fick letterna spelet och ville slåss med allt och alla?
– Ja äh men de blev väl lite frustrerade, matchen betydde ju ingenting heller och då blir det lätt så, det är sånt som kan hända i hockey.

På läktaren sitter man mest och är orolig att någon ska skada sig?
– Ja men samtidigt så får man hålla koll på det själv och verkligen se till att man inte hamnar i något dumt, i någon fajt, avslutar Bäckström med ett stort leende.

Inga kommentarer: