lördag 5 maj 2012

SVERIGE-TJECKIEN 4-1 (1-0, 1-0, 2-1 )


 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MATCHEN:
MMMM

MÅLVAKTER:  
Viktor Fasth, Sverige och Jakup Stepanek

PUBLIK:  
 10 076


DOMARE:  
Antti Boman (Finland) och Jari Levonen (Finland)

BÄST I SVERIGE  
MMM Henrik Zetterberg, f och Erik Karlsson, b.
MM  Loui Eriksson, f och Viktor Fasth, mv
M  Joel Lundqvist, f och Calle Järnkrok, f.

BÄST I TJECKIEN:
Milan Michalek, f.

 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MÅLEN:
FÖRSTA PERIODEN
 1-0( 2.42) Johan Franzén (Loui Eriksson, Henrik Zetterberg).
Lurigt skott av glödhete Loui Eriksson som Stepanek räddar till retur med axeln, pucken dimper ner hos Franzén som bryter sin in, skjuter, får ny retur och den trycker han in samtidigt som han välter omkull Blatak  som landar på Stepanek nere på isen.

ANDRA PERIODEN
2-0 (0.50) Niklas Kronwall (Henrik Zetterberg, Loui Eriksson)
Snyggt maskerat drop till Kronwall som kommer i mötande riktning, bär med sig pucken ner mot förlängda mållinjen, drar i väg ett skott där som smiiiter in bakom Stepanek som stod (nästan) klistrad vid första  stolpen.

TREDJE PERIODEN
2-1 (4.33)  Jakub Petruzalek (ingen assist)
Skott som studsar i sargen, när pucken når målet sätter Fasth till och ska skarva ut den till långsidan sargen men gör en klockren indianare rätt på Petruzaleks blad. Tjecken skjuter i sin tur direktskott i mål. Men Fasth var i övrigt klockren, vill bara påpeka det.

3-1 (10.24) Joel Lundqvist (Niklas Persson, Johan Larsson)
Skott av Persson blås om Joel Lundqvist styr i mål. Det blev videotitt på det målet, varför vete tusan.

4-1 (18.04) Niklas Persson (Viktor Hedman, Joel Lundqvist)
Mål i tom kasse av ”Pajen” som står i egen zon, får pucken vänder sig om och rutinerat lägger iväg pucken över hela isen in i mål.

SKOTT:  20-17 (9-5, 4-7, 7-5)

UTV.MIN: 8-6 (2-2, 6-4, 0-0)

 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
 
UTROPSTECKEN: 
!!!  Förbundets kovändning när det gällde biljetter gjorde att det blev en helt annan inramning med välfyllda läktare och bra drag. Det såldes – enligt uppgift – mellan 3 500 och 4 000 biljetter efter att prisändringen blivit officiell. Sedan blir det mycket mer intimt när man stänger av allra högsta etage. Bra!

!!  Calle Järnkrok! Flänger runt med tröjan innan för brallan och håret fladdrade i fartvinden. Som han jobbar!!! Ser lite raggare ut i den utstyrseln men det är förlåtet med det slitet.

!  Niklas Hjalmarssons skott täckning i början av andra. Offrade sig hänsynslöst. Respekt!

FRÅGETECKEN: 
???  Viktor Hedman  tacklade Ales Hemsky så att dörren ut till spelargången öppnade sig. Det var tredje gången på detta VM som dörren trycks upp vid en tackling. Nog för att det är bra med sviktande sarger och glas men inte så här. Fixa Pronto!

??  Ceslava kan nu kalla sig reptilen. Eller blixten. Hur hann han före Landeskog?  Ni vet då i tredje när Hedman sköt skott som letade sig genom Stepaneks benskydd, gled sakta, stannade framför mållinjen och Landeskog skulle bara.. peta..till... men swosch så hann Ceslava fram med bladet och tryckte ut pucken förbi målet. Damn.

MER AV DET HÄR TACK...   
Bestämdheten och det starka fokus som spelarna har på uppgiften imponerar. Det känns tryggt att höra att det är fokus, fokus, fokus som är prio ett. Inte att ha mysigt eller skoj i första hand eller se hur det går. Det finns en plan, en tanke, en uppgift och dit jobbar man 24-7.

.....MEN GÄRNA MINDRE AV DET HÄR:  
Laget är fortfarande lite ojämnt. Och de här dipparna som dyker upp lite då och då håller inte om man vill ta guld. Å andra sidan känns det som det bara behövs några fler träningar ihop så löser det sig.

MATCHENS SKÖNASTE MOVE:
Erik K! Vilken luring han gjorde i slutet av andra, håller i pucken som om den vore fastnitad i bladet och har balans som en världsmästare i lindans, woaw!

CITATET:
” Ja de där brukar jag inte missa”
Niklas Persson om sitt 4-1 mål i tom kasse.

 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


” Det är två bra spelare i kedjan, sedan är det jag”
Johan Franzén om kedjekamraterna Loui Eriksson och Henrik Zetterberg.

Så här har det gått under VM (inklusive genrepet)
1 maj, Sverige USA: förlust 2-3
5 maj, Sverige-Norge: Vinst 3-1 (Jhonas)
6 maj, Sverige-Tjeckien: Vinst 4-1 (Fasth)

Inga kommentarer: