måndag 28 maj 2012

Silly Season Markus Ljungh

Det har snackats om en övergång från Västerås och Djurgården länge men än finns lite kontraktsmeck kvar att lösa innan det står klart vad som gäller kring Markus Ljungh.

-Jag hoppas vi kan reda ut det här snart. Vi vill lösa det inom kort och det finns ingen som tjänar på att det blir någon långbänk, konstaterar VIKs klubbchef Anders Eklund.Bakgrunden är den att Markus Ljungh, för två år sedan skrev ett treårskontrakt med Västerås. Treårskontraktet kunde sägas upp under vissa förutsättningar, bland annat genom en elitserieklausul.

Djurgården tog kontakt med Ljungh redan i vintras, när man var ett elitserielag. Men sedan dess har det ju  - som ni vet - blivit en ändring på den punkten.

Läget nu är att de två parterna - Västerås på ena sidan samt DIF och Ljungh/Ljungs agent på andra sidan har lite olika tolkningar om vad som gäller när det gäller möjligheter att bryta kontraktet och gå till en annan klubb i hockeyallsvenskan.

Västerås anser att kontraktet fortfarande och att Ljungh än så länge tillhör VIK,  DIF och agenten anser att Ljungh är fri att gå till DIF.

Men det är ingen ny konflikt a la "Roséngate" betonar Eklund:

-Nej, så är det inte, utan Ljungh fick lämna för ett elitserielag men det står inget i kontraktet om allsvenskan. Så vi diskuterar nu hur vi ska lösa det. Jag hoppas vi kan reda ut det här snart, säger Eklund.

Markus själv vill inte kommentera vad som händer utan har bett att få återkomma när det är utrett och klart vad som gäller.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Stå på Er Västerås!!!

Marie Hallman sa...

Anonym: Lät som det var en överenskommelse på gång dock.

Anonym sa...

Stå på er västerås??? Det verkar ju inte att de vill ha honom. De har sagt de inte vill stoppa honom. De vill bara se om de kan få pengar för honom och det har DIF aldrig nekat till. Så på vilket sätt menar du att de ska stå på sig? Jurister är ju enbart inblandade för att det sa gå rätt till

Marie Hallman sa...

Anonym: ja ungefär så är läget! Jag fattar inte heller vad anonym ett menar med det där