onsdag 23 maj 2012

Sveriges all star team säsongen 2011/2012

Sveriges hockeyjournalister har utsett ett all star team för säsongen som gick. Spelarna ska ha gjort betydande insatser i antingen svensk eller europeisk klubblagshockey (inkl KHL) samt i Tre Kronor. Svenska mästarna Brynäs dominerar med tre av sex spelare.

Så här ser det ut - obs att man inte kunde rösta på spelare från NHL även om de var med i VM, tex gick det inte att rösta på Zetterberg som ju annars hade varit given

Här är laget:

Målvakt: Viktor Fasth, AIK (27 röster)
Backar: Mattias Ekholm, Brynäs (19  röster) och Jonas Brodin, Färjestad (19 röster)
Forwards: Calle Järnkrok, Brynäs, (15 röster) Robert Rosén AIK  (13 röster)och Jakob Silfverberg, Brynäs (36 röster).

Jag röstade nästan exakt som det blev, den enda skillnaden var att jag hade med Johan Larsson istället för Calle Järnkrok. Valde mellan just honom och Larsson men tyckte ändå att Larssons historiska JVM-guld fick avgöra den duellen. Båda var ju med i VM med ungefär samma roll.

Många blir säkert sura för rösten på Rosén men är man poängkung så är man. I ett sånt här sammanhang är det prestationen på isen och  inte hur man dealat med kontrakt efteråt som spelar roll.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Obegripligt att Fredrik Carlsson inte är med. Borde lira i landslaget, NHL, Elitserien och KHL samtidigt. Så dominant är han.

Marie Hallman sa...

Anonym: Nja det var väl att ta i men han är bra Fish. och blir förhoppningsvis ännu bättre kommande sässe!

Anonym sa...

Då kanske han kan ta plats i någon av de 2 första backparen...
Han fick totalt 0 röster iaf...

Marie Hallman sa...

aonym: ha ha