tisdag 8 maj 2012

Djurgårdens spelschema - och en rad krockar mellan serierna UPPDATERAD med SSKs spelschema


Djurgården börjar kommande säsong hemma mot Almtuna, torsdag den 13:e september. Det har stått klart sedan någon vecka tillbaka.

Men nu har DIF lagt ut hela sitt spelschema på nätet och då står det klart att grundserien avslutas i Borås den 2 mars för Djurgårdens del.


EDIT: När jag skrev inlägget hade SSK inte lagt ut sitt spelschema än men nu finns det ute. SSK börjar mot Mora borta 12 september och avslutar borta mot Troja Ljungby den 2 mars.

Djurgården och SSK kommer mötas 18 september på Hovet, 27 oktober i Södertälje, 8 december på Hovet samt 29 januari i Södertälje.

Leksandsmatcherna lär dra mycket folk till både Hovet och Templet.

Djurgårdens möten med Dalalaget spelas 5 oktober i Leksand, 18 november på Hovet, 6 januari i Leksand samt 20 februari på Hovet.

SSK möter Leksand i Axa 27 september, i Leksand 4 november, hemma 27 december och slutligen i Leksand den 12 februari


AIK både inleder och avslutar sin säsong i elitserien borta, det tycker jag är lite märkligt. Nog borde man få en av de två matcherna hemma?! Taskigt mot AIK fansen tycker jag. Samma sak för SSK insåg jag nu. Dålig respekt för fansen att lägga ett sånt schema!

Nu inleds AIK:s säsong med bortamöte mot Timrå, även det den 13 september och avslutar borta mot Timrå (igen) den 5 mars. Hela AIKs och elitseriens spelschema hittar ni här.

En intressant sak när man lägger Djurgårdens (och när det gäller speldagar förmodligen hela Hockeyallsvenskans) och Elitseriens spelschema bredvid varandra är att de kommer att ha rätt många omgångar som krockar.


Det börjar med krock i premiären och är det en hel del omgångar under säsongen som spelas samtidigt. 

 
(Bit av Djurgårdens spelschema hämtat från difhockey.se)

EDIT Nu är Djurgårdens match i premiären utbruten, övriga börjar 12 september men det kommer alltså finnas krockar även senare under säsongen. Hm. 
Hur har man tänkt här? Finns det inget snack mellan ligorna för att sprida ut det bättre? Dumt att konkurrera med varandra tycker jag.


4 kommentarer:

Pelle sa...

Men det mest anmärkningsvärda är ju att AIK:s hemmapremiär mot Färjestad är exakt samma dag som det sista derbyt i fotboll mellan Djurgården och AIK. Nedsläpp 16.00 i hockeyn. 17.30 i fotbollen. Fullständigt hål i huvudet. Hur fasen tänkte man där???
Finns det absolut ingen synk överhuvudtaget gentemot fotbollen när de lägger sina spelscheman???

Stefan sa...

Vad spelar det för roll om omgångar i Elitserien och Allsvenskan krockar? Det största intresset lägger man väl ändå på sitt favoritlag, eller?! Blir det jobbigt för alla sportjournalister som ska hålla reda på alla matcher och det är där skon klämmer?
Det jag ser som viktigast är vilka veckodagar matcherna spelas. Har inte tittat mycket på årets spelschema men förra säsongen i Allsvenskan innehöll alldeles för få helg matcher. Hockey ska vara lite familjefest så man får in så mycket publik som möjligt. Inte lätt att ta sig till matcher när de spelas under veckodagar när folk jobbar och vissa har en bit att åka så man inte hinner i tid till nedsläpp. Hade mer än gärna sett fler matcher förra säsongen men det var omöjligt att passa in för min del och jg har hört flera röster som klagat över för få helg matcher.

Anonym sa...

Matchen mellan Dif-Ais är utbrutan från omgång 1 As startar upp den 12-sep men eftersom Viasat kommer att sända matchen så har den blivit utplockat till en egen dag....

Marie Hallman sa...

Pelle: Ja det är verkligen hål i huvet. Är rädd för att det är noll synk

Stefan: Nä det är verkligen inte synd om några sportjournalister men jag ser ett större perspektiv än du som bara följer ett lag. Ser man perspektivet SVENSK ishockey så verkar det ju korkat att låta två bra produkter ta död på varandra medialt.

Tidningar och TV har bara ett visst antal sidor/antal minuter till förfogande varje dag. Lägger man serierna samtidigt kommer en serie ta medial plats på andras bekostnad, ibland kanske lag som DIF kommer ta mediaplats från lag som Växjö bara som ett exempel.

Om man köra serierna varannan veckor dag, så att de ligger omlott istället för att krocka, då maxar ju SVENSK ishockey det mediala utrymmet.

Istället för att alla slåss om utrymmet en dag så har man mer plats att breda ut sig på över fler dagar om man kör omlott.
Det var det jag menade.

anonym,tack för info om den matchen men det löser ju inte problemet då det är flera andra omgångar som krockar.