onsdag 2 maj 2012

Silly season DIF. Sörensen: " Jag kände mig bara som hemma här"


 
(Sörensen i DIF-tröjan säsongen 2010-2011. Då blev det 14+22=36 poäng på 31 matcher i J20 superelit. FOTO JOHANNA LUNDBERG/ARKIV)

För ett år sedan lämnade Marcus Sörensen Djurgården för spel i dåvarande elitseriekonkurrenten Skellefteå. Men där blev det inget spel, det blev det däremot i Borås och nu är 20-åringen med de mjuka handlederna tillbaka i DIF:

– Jag kände mig bara som hemma här, hade en bra säsong när jag spelade här senast och att komma tillbaka kändes rätt från början när jag träffat alla som jobbar här och ska spela här, säger Marcus Sörensen.


Han hade egentligen kontrakt även den här säsongen med Skellefteå och det tog ett tag att bryta det kontraktet och få ordning på papper.

Men han har ju vetat om i en tre, fyra veckor nu att det var nära med Djurgården och när nu alla bitar att fallit på plats är det en riktigt glad spelare som bara längtar efter att få dra igång sommarträningen – ja utom möjligen löpningen i Hammarbybacken då. Den längtar väl ingen utom möjligen Henrik Eriksson efter.

Men varför drog då Södertäljekillen till Skellefteå för ett år sedan?
– Det var väl lite blandade saker men framför allt var det för att jag inte trodde jag skulle få speltid här (i Djurgården) och så. Det fick jag ju inte där upp heller visade det sig, men det visste jag ju inte när jag valde. Och det var ett svårt val.

Fick du löften om speltid där uppe?
– Nja, lova kan de ju aldrig göra men det lät så i snacket då. Det lät riktigt bra och jag hade inga planer då på att bli utlånad men jag var Skellefteås andra nyförvärv när jag skrev på och visste väl inte hur det skulle bli, att de skulle värva så många spelare som de sedan gjorde, säger Sörensen.

 Och efter att bara ha varit ombytt i en elitseriematch blev han utlånad till Hockeyallsvenska bottenlaget Borås. Det kan låta som ett nerköp men visade sig vara tvärtom hockeymässigt:

– Ja, det var inte dåligt utan bra. Jag fick en bra roll, fick mycket speltid och fick utvecklas på det som jag ville bli bättre på. Så det var både roligt och tråkigt att bli utlånad.

Vad var det som du ville bli bättre på?
– Det var främst spelet i pp och sånt där som jag inte hade testat innan på a-lagsnivå. Det var kul att testa det i fem månader eller vad det nu blev. Så det var roligt.

Men du fick sällskap av (DIF-kompisen) Simon Mitman efter en stund?
– Ja, det var kul! Han kom in en månad efter mig (och har skrivit på för ett år till i Borås, Maries anm).

Vad kan du tillföra i Djurgården nu tycker du?
– Det är väl framför allt i det offensiva spelet som jag kommer tillföra något. Sedan får man se hur de formerar laget, det kan man inte veta än men jag hoppas få lite speltid i pp i alla fall och att jag i så fall gör bra ifrån mig där. Sedan kanske jag kan göra så att det ramlar in lite poäng.

Hur ser ditt personliga mål ut då?
– Det är självklart att utvecklas som hockeyspelare men också att hjälpa till att ta upp Djurgården till elitserien igen.

Hur beskriver du dig som hockeyspelare?
– Oj, hm. Som en som har snabb och bra skridskoåkning. Jag är en offensiv spelare som gillar att göra mål och allt sånt där. Jag använder gärna kroppen fast jag är så liten (181 cm). Det spelar ingen roll vem det är, jag försöker köra på de flesta, ha, ha. Så jag är väl sammanfattningsvis en offensiv spelare som gillar att tacklas och har bra balans.

Vad vill du ha för roll i omklädningsrummet?
– Det återstår att se. Jag vill nog inte ha någon speciell roll så… men att vara han som väljer musik, det vore juste! Säger Sörensen med glimten i ögat.

Han har inte ställt några krav på att få veta hur truppen ser ut och säger sig inte ha någon koll på vilka som är på väg att krita på men Djurgården måste hur som helst fylla på med minst en, helst två kedjor till plus ett par, tre eller helst fyra rutinerade backar för att få en komplett trupp. Plus målvakter, just nu har man bara en, Adam Reideborn, 20 år

Men Sörensen tycker att lagbygget ser bra ut redan nu och lägger redan innan truppen är klar upp ribban på högsta möjliga nivå:

– Ja, jag tycker väl att vi ska komma topp tre i serien i alla fall. Jag tycker vi har det mesta som ett lag behöver redan nu. Vi har folk på alla roller och har ett väldigt bra lag för allsvenskan tycker jag.

Ni kommer ha rejäl press på er att gå upp tror jag?
– Jo, men det är bara roligt. Jag kommer kämpa och jag tror vi kommer gå hela vägen. Därför är det roligare med pressen på sig. Har man inte press på sig så spelar man inte lika bra.


Fotnot: Djurgården började under onsdagen dra igång säsongen lite försiktigt. DIF får ju inte spela eller träna på Hovet under VM utan köra på ett gym i Globenområdet istället. Det var tester under onsdagen, på torsdagen drar det igång på allvar med tre pass den dagen. Det blir sedan ett pass på fredagen, ledigt över helgen och så läger igen måndag till torsdag. Mest troligt med Hammarbybacke på programmet.


5 kommentarer:

Magnus sa...

Nu ska jag inte va sån, men nog är det väl Jimmie på bilden överst??

Magnus sa...

Neeje....tittade närmare på bilden, han hade väl 19 i J20... Sorry. :)

Anonym sa...

Undra om han får ha 19 i A-laget också!? Det kanske var hans krav när han skrev på..... :)


Marie: Kan inte du ringa Tellan och Otto? Skulle bli väldigt förvånad om inte Tellan skriver på och Otto funderar nog mest på om han ska lägga av eller inte?!

/ Jonas

Legion sa...

Ottosson har inte bestämt sig för ifall han ska lägga skridskorna på hyllan eller inte. Om han fortsätter finns bara DIF.

Marie Hallman sa...

Magnus: nummer 19 på tröjan ja men det är Marcus i J20 tröjan.

Jonas: ha ha nä han hade inga krav! Utom möjligen så lite hammarbybacke som möjligt för laget (skojar bara han hade inga krav alls!)

Jo jag kan ringa, har bara inte hunnit, har lite på hög, Får se om de hinner före ller om jag hinner ringa först. Otto var 50-50 redan inför senaste säsongen hörde jag från annat håll så det är sluta eller fortsätta i DIF som gäller. Tellan ska, enligt uppgift, vilja ha lite mer kött på benen hur laget ser ut innan han skriver på, vet inte om det stämmer, bara lite grejer jag har hört.

Leijon
Ja, så är det (med ottosson)