onsdag 16 maj 2012

Silly season: Tim Sandberg letar klubb " Jag är beredd att kämpa livet ur mig för att få spela"


 
(Tim Sandberg letar klubb. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)


Apropå det här med Djurgården och målvakter… så har jag funderat lite på vad händer med Tim Sandberg som var tvåa bakom Wesslau senaste säsongen. Det verkar råda lite allmän mening om att Sandberg är kvar i klubben men det visar sig att han faktiskt inte vet själv vad som gäller på den fronten.

– Nej, just nu händer ingenting. Det är helt tyst från Djurgården, konstaterar Sandberg och fortsätter:


– Innan säsongen gick ut så hade jag och (dåvarande sportchefen Janne) Järlefelt en ganska bra diskussion där det lät som att de var positiva till att förlänga om vi hade varit kvar i elitserien, Sedan åkte vi ur och Järlan försvann och sedan har jag inte hört så mycket.

 (FOTO ANDREAS GRANDIN)

Tim Sandberg hade ett möte med nye sportchefen Challe Berglund för en månad sedan men då bestämdes inget:

– Nä det var mer att de ville hålla dörren öppen beroende på vem som kom in som etta.

Frågan är ju också vad det finns för andra målvakter, om nu DIF inte återkommer i frågan. De flesta allsvenska klubbarna har ju signat förstamålvakter redan:

– Det finns väl en plats som det ser ut nu i Borås, Karlskrona, Oskarshamn, kanske i Malmö och så Djurgården då. Sedan kan det kanske dyka upp lägen i elitserien om spelare som är under kontrakt drar till Nordamerika.

  (FOTO ANDREAS GRANDIN)

Att Sandberg var uttalad andrekeeper och bara fick spela en match från start gör så klart inte saken lättare i jakten på ny klubb. Men även om Hardy Nilsson vägrade ge honom chansen - fast målvaktstränaren ville ge även Sandberg några matcher - så slet DIF-keepern som en tok för att vara redo om Nilsson skulle ändra sig.

– Jag tycker själv att jag har blivit en bättre målvakt. Både tekniskt och fysiskt. Jag spelar ett tajtare och enklare spel nu, orkar hålla en bättre nivå. Nu blev ju hela förra säsongen som en träningssäsong för mig och då passade jag på att jobba på och bli bättre i grunderna och i fysiken.

Hur då menar du?
– Jag har fått bättre målvaktsfys, har tightat till spelet och kommer mer rätt till i situationerna och spelar därför med större marginaler. Nu tränar jag i Sigtuna med Micce Andreasson och kör hans målvaktsfys fullt ut. Samma fys som bland andra Viktor Fasth har kört. Micce har ju lyckats bra med de målvakter han arbetat med förr, Magnus Hellberg, Frederik Andersen och Fredrik Pettersson Wentzel är också några som har kört den typen av fys och det har ju gått väldigt bra för dem så varför skulle det inte fungera bra för mig med,  säger Sandberg och fortsätter:

– Men det är svårt när man inte har fått spela och bara har blivit utlånad någon match här och där. Som målvakt måste man spela för att komma igång och jag är beredd att kämpa livet ur mig för att få spela. Jag visade i vintras att jag vill kriga, ingen kan säga annat för jag körde som ett djur och krigade verkligen för att få lira.

 (FOTO JIMMY PETERSON)

 Men hur redo är du egentligen, efter en säsong där det bara blev några matcher i allsvenskan?
– Jätteredo. Jag är övertygad om att jag kan göra en kanonsäsong. Jag vet vad jag har förbättrat i mitt spel. Jag vet hur tajt och enkelt jag har spelat på träningarna. Jag är övertygad om att jag skulle vara en jäkligt bra målvakt bara jag får spela matcher.

Vad Djurgården vill har Tim Sandberg som sagt ingen aning om, är de intresserade lyssnar han dock gärna. Annars kanske Örebro, där just Micce Andreasson är ny tränare kan vara ett alternativ?

– Självklart skulle det kunna vara det. Det har bara en målvakt än så länge (Stefan Ridderwall) så det skulle säkert bli jättebra.

Vad säger Micce då?
– Att han inte vet riktigt hur Örebro kommer göra med den andra platsen. De letar en bra lösning och jag har en jättebra dialog med Micce men jag vet inte hur föreningen (Örebro) tänker.

Skulle du kunna tänka dig spel i division ett annars?
– Alltså ska jag vara ärligt så känns det som jag har gjort det redan. Det känns som sista utvägen och finns det inga alternativ i elitserien eller allsvenskan så drar jag nog hellre utomlands. Det känns trist att gå från att vara en av två i elitserien till ettan och jag tycker jag har kvalitet att vara en toppmålvakt i allsvenskan. Sedan kan jag tänka mig Finland till exempel, bara jag får en klubb som vill satsa på mig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till Tim. Tycker aldrig att du riktigt fick chansen förra säsongen

Marie Hallman sa...

Anonym: Det instämmer jag i...