fredag 4 maj 2012

Silly season DIF- Tim Eriksson och Erik Gustafsson förlänger kontrakten


(Tim Eriksson. FOTO: ANDREAS GRANDIN)

Det har fyllts på hos Djurgården i dag och i går. Först skrev backen Erik Gustafsson på, under fredagen kom beskedet att Tim Eriksson stannar i Djurgården

– Jag trivs jättebra här, det var i stor sett enda alternativet. Jag väntade bara på att Djurgården skulle bli klara, säger Tim Eriksson till difhockey.se.


Tim hade ju sådär med speltid i elitserien men med den fart han har på rören och som laget ser ut nu i alla fall så borde han få mer utrymme att blåsa ifrån folk i allsvenskan. Faktum är ju att Tim ofta varit den som skapat mest oreda hos motståndarna – när han väl har fått komma in.

Det ryktas ju att Tim är en spelare som Challe Berglund verkligen ville ha kvar och i ett pressmeddelande låter det så här från Djurgårdstränarens sida om förlängningen av DIF-forwarden som nu kommer att göra sin femte säsong i klubben:

– Tim är en trollgubbe, en som kan hålla i pucken och göra det oväntade. Tim ska kunna producera mer än han har gjort de senaste åren. Det bör finnas bra möjligheter för det i allsvenskan. Han visade sina färdigheter under Kvalserien så det gäller för oss ledare att komponera laget på bästa möjliga sätt för att få ut max av Tim. Vi får para ihop honom med någon som kan näta, säger Berglund.
 
 
(Erik Gustafsson i J20 tröjan. FOTO JIMMY PETERSON)

Erik Gustafsson har som sagt också förlängt. Han kom in halvvägs under förra säsongen när det var lite lätt kris på backsidan och tog för sig så bra att han fick fortsätta spela – med mycket istid dessutom - när de skadade backarna kom tillbaka.

– Han är spelskicklig och en power play-back, som användes i power play en hel del den gångna säsongen. Nu blir han förstaårssenior och det finns en stor utvecklingspotential i Erik som vi ser det. Med den erfarenhet han fick från elitseriespel förra säsongen förväntar vi oss att han presterar bra i Hockeyallsvenskan under året, säger Challe Berglund.

Jag har inte hunnit prata med varken Tim eller Erik utan ska försöka göra det någon dag kommande månaderna. Det blir lite råddigt nu med VM, en del hinner jag ringa, andra får det vänta med till senare. Det är ju ett tag tills säsongen börjar så jag ska försöka hinna beta av så många det går senare.


4 kommentarer:

Kricke sa...

Tog för sig bra skriver du om Erik Gustafsson. I vilka matcher gjorde han det? Tillsammans med Fredrik Claesson var han ju SÄMSTE back, inte minst mot slutet av säsongen. Såg du verkligen på våra matcher eller skriver du utifrån någon hörsägen som hans agent stått för eller är du så fruktansvärt feg att du inte kan kritisera av rädsla för att stöta dig med personen i fråga? Vad skulle det vara för hemskt med att du faktiskt skrev sanningen att han var pissdålig?

Anonym sa...

Kricke lägg ned, vad är du för en pajas?

Mäklaren sa...

Jag håller med Kricke faktiskt. Den som inte såg att Gustafsson inte räckte till kvalitetsmässigt förstår inte mycket om ishockey. Hans och Claessons spel i de sista omgångarna och i kvalserien var ju horribelt usla och ändå fick båda spela i första backpar emellanåt. Tjänstefel av lagledningen men Gustafsson verkar ha någon hållhake på Challe eftersom han då fick sånt stort förtroende och att kontraktet förlängdes med honom nu. Gustafsson låg väl på tvåsiffrigt minus ett tag i plus/minusligan om jag inte missminner mig. Han gjorde en bra match på 20 typ. Jag hade hoppats att DIF och Challe skulle satsa på något betydligt bättre, stabilare och mer rutinerat eller ambitionen kanske inte är att ta sig tillbaka direkt till elitserien. Det verkar inte så i alla fall om man granskar backsidan.

Marie Hallman sa...

Kricke, anonym och Mäklaren:
Erik var blek i kvalserien ja - men det var även Jimpa och Fimpen som är kvar... hela laget fick härdsmälta. Det känns som han kan växa och vara bra i allsvenskan, som ju ändå är ett snäpp ner.

kricke Ja jag såg alla Djurgårdens hemmamatcher live och några borta på tv. Nej jag är inte rädd för att stöta mig men måste jag tycka som du?
Måsta jag tycka han är pissdålig bara för att du tycker det? Nä. Så klart inte, man har olika syn på det. tack för din åsikt