tisdag 8 maj 2012

Silly season DIF Åberg: " spel i Djurgården kan vara bra för min utveckling"


 (Åberg har förlängt med DIF. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det krävdes en del funderande …men nu har Pontus Åberg förlängt med Djurgården:

– Jag kollade runt lite vad som fanns och sådär men sedan kom jag fram till att det var Djurgården som var nummer ett, konstaterar 18-åringen.

Som ju faktiskt kan få ett lyft av att Djurgården spelar i allsvenskan kommande säsong:

– Nämen det var just att spel i Djurgården kan vara bra för min utveckling. Det kan vara bra att stanna här i ett par år minst, få spela mycket och få förtroendet. Man försöker ju vara en av de ledande spelarna på isen

Han har inte pratat med Challe själv och har inte blivit lovat någonting men:

– Min agent sa att om jag stannar så blir det garanterat mer istid än om jag hade spelat i ett elitserielag.

Men visst hade du platsat i elitserien?
– Ja men då hade jag haft ett sämre utgångsläge och hade fått börja om som förra året. Jag har ju ändå varit i Djurgården ett par år nu, då vet de vad jag kan och hur jag är. Då kan man bygga vidare från det.

Vad förväntar du dig själv av den kommande säsongen?
– Det är väl att utvecklas spelmässigt, bli en bättre spelare. Jag vill alltid bli bättre på allt och vill bara bli så komplett som möjligt.

En del i det stavas försäsongsträning och när Bloggen får tag på Pontus så är han lite lätt frånvarande mentalt… och trött som en sönderstressad bäver:

– Ha, ha, ja vi är inne på dag två på fyslägret. Jag är helt död! Vi körde Hammarbybacken i går (måndag), då blev det nio gånger upp och ner, vi får se om det blir tio i dag.

Vad har ni gjort i dag då?
– På förmiddagen körde vi Bjarnes, då cyklar man med olika kilo i olika hastigheter i 40 minuter, sedan körde vi ben, cirkel och cykel igen. Sedan har vi ett pass till i kväll…konstaterar Pontus Åberg lite lätt matt i ändra änden av luren.

Han kommer mest troligt att gå tidigt i draften i sommar och är rankad sexa bland de europeiska utespelarna i CSS slutranking efter Filip Forsberg, finländaren Teuvo Teravainen, Sebastian Collberg, Hampus Lindholm och tjecken Tomas Hertl.

Inför draften drar han på combine, det läger inför draften där spelarna visar upp sin fysik och får göra intervjuer med de olika NHL-lagen inför valet som ska göras. Att Pontus åker till combine innebär att han missar ett fysläger, men längre än så ser han inte.

Vad händer om du får ett kontraktsförslag och de vill ha över dig?
– Jag vet inte, vi får se men jag omfattas ju av NHL-avtalet som alla andra (nydraftade har dock en längre deadline än den vanliga i juni, Maries anm)

 Att det nog mest troligt ändå blir spel i Djurgården innebär ju numera spel i allsvenskan. Men det är han inte så brydd om.
– Äh man har ju spelat J20, det var inget problem, det enda som är nytt är några nya hallar, men ska man ta tre poäng spelar det ingen roll var man åker. Man måste ta de där poängen oavsett var matchen spelas, de ska man ju ta ändå.

Vad väntar du dig av spelet i allsvenskan?
– Ingen aning, jag vet inte vad jag ska vänta mig. Sämre med publik borta kanske? Sedan får vi se hur många som kommer hemma. Spelmässigt? Äh jag veta fan, men det är nog snabbare spel.

Många hoppas nog att du får spela ihop med Linkan Bremberg nu?
– Jo, jo vi får se det med. Men jag har hört att har bra handleder och bra blick och att Bengan (Patric Hörnqvist) gjorde mest poäng när de spelade ihop.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Marie! Tror han kan komma högt upp i poänligan om han får spela med Linkan :)


...Men Vad händer med Tellan?! Det är HELT tyst om honom. Nu är ju truppen som gott som klar. Det fattas 2-3 backar och 1 målvakt. Kan du inte kolla med Tellan?

/ Jonas

Anonym sa...

Ja, Marie, mycket intressant hur läget är med Tellan.

Anonym sa...

Tror han drar till Ryssland

Niklas Persson sa...

Vad händer med Marcus Nilson och Kristofer Ottosson?

Mackans agent sa ju i tidning här om dagen att han har kontrakt och ska spela i DIF men han står inte med i truppen på DIF:s hemsida?

Luska lite i dom namnen är du snäll! :-D Jag menar nu under vm har du väl rätt lugnt och skönt!