lördag 5 maj 2012

VM - Mårts besked inför Tjeckienmatchen


 (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Det var en ganska lugn och glest besökt (både på isen och bland media) värmning i morse inför match nummer två, mot Tjeckien i kväll (lördag ) kl. 20.15

Men förbundskaptenen Pelle Mårts kunde ge beskedet att han nu plockar in två spelare till i laget.Det är dels Brynäsforwarden Johan Larsson som går in istället för Frölundas Fredrik Pettersson som ju minst sagt oturligt bröt armen efter 35 sekunders spel då han flög in i målramen med handleden före.

Dessutom skrivs nu Färjestads Jonas Brodin in i truppen. Han ersätter Detroitbacken Jonte Ericsson i kväll, då Jonte fortfarande har en blödning i sätesmuskeln där han prickades av en puck i går. Eller den verkar ha prickat i ryggslutet i höjd med sätesmuskeln i alla fall. Ingen bra plats...


 (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Mårts förklarade valet av Brodin att han var med defensivt skicklig än Mattias Ekholm som var det andra alternativet. Brodin är, enligt Mårts också införstådd med att Jonte mest troligt kommer tillbaka i spel senare i turneringen och då får Brodin ta ett steg bakåt igen.

-Jag är inte orolig för att Jonte dels, tror inte att han kommer bli borta och inte kunna spela mer den här turneringen, sa Mårts.

Inga kommentarer: