tisdag 8 maj 2012

VM Mårts: " Vi anmäler ingen till i morgon"


 (Mårts var bekymrad över skadorna. FOTO.WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Först Fredrik Pettersson, sedan Jonte Ericsson och nu Joel Lundqvist.  Tre skador efter bara tre spelade matcher ställer till det för förbundskaptenen Pär Mårts.

– Det känns inte som vi har fru Fortuna med oss riktigt. Vi skulle behöva ha lite tur med det här också, säger Mårts.


Fredrik Pettersson hade redan lämnat truppen då armen är bruten och ospelbar. Jonte Ericsson är fortfarande ”dag för dag” när det gäller den blödning han fick i ryggslutet/sätesmuskeln i början på mästerskapet.

Till den duon sällar sig nu Joel Lundqvist som liksom Pettersson lämnat truppen. Lundqvist fick en armbågstackling mot Danmark med spräckt okben som följd. Frölundaforwarden kommer eventuellt att operera sitt okben samt har en mindre hjärnskakning efter smällen och kommer alltså inte att spela mer i VM.

Bittert för Joel och riktigt trist för Tre Kronor som har haft enorm nytta av Joel Lundqvists oömma spel där han har smällt på, gett energi, slitit kopiöst och stuckit in näsan där det gör ont. Bokstavligt talat med tanke på skadan.

Frågan är ju vad Mårts ska göra nu. Han kan antingen anmäla någon av de spelare som med i anslutning till truppen, backen Mattias Ekholm och forwarden Patrik Zachrisson eller vänta in besked från Nordamerika. Och under tisdagen sa Mårts att ingen kommer anmälas än:

– Nej jag vill se vad som händer på andra sidan först.

Med Nicklas Bäckström?
– Ja eventuellt, vi har ju Patric Hörnqvist också eftersom de är borta nu och framför allt också så får vi se här hur det går med Jonathan Eriksson… om det blir något kliv åt något håll eller inte här så vi kan ta det beslutet också.

Finns det någon forward som kan spela back vid behov?
– Nja jag vet inte jag tror att det är svårare, det är lättare åt andra hållet. Sedan tror jag inte att vi ska chansa, försvarsspelet är så pass viktigt… har man 0-0 så är man med i matchen i alla fall. Så vi anmäler ingen till i morgon (onsdag), utan då får vi spela på en färre, då får de hjälpa varandra på olika positioner. Vi kan ha fyra kedjor och fem backar om någon back går upp och blir det boxplay så får väl den backen gå ner igen och hjälpa till om det behövs där.

Du vill inte frångå det här med fyra kedjor?
– Nej jag tycker det är viktigt att vi sprider ut orken på dem och inte kör slut på dem i onödan.

Inga kommentarer: