fredag 4 maj 2012

VM Stafan Kronwall " Att få stå där med honom... det är en härlig känsla"


 (Staffan Kronwall. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

VM-premiär – på hemmaplan. Och spel i samma backpar. Staffan och Niklas Kronwall njöt av att äntligen få spela ihop på den här nivån:

– Ja men det är häftigt... just att få stå i första lineupen där med honom det är... en härlig känsla att få stå där och när man tittade sig runtikring på de andra spelarna i samma femma, det var speciellt, säger Staffan Kronwall.


Men det var inte Järfällabröderna själva som hade bett om att få spela tillsammans:
– Nej, utan ... i och med att Erik kom in så sent som idag så har vi tränat med olika backar varje dag och jag fick reda på strax före matchen att det skulle bli så här.

Blir det så i fortsättningen också?
– Jag vet inte, det återstår att se. Jonte klev ju av där, jag har ingen aning om vad det är för status på honom så vi får se.

Men det var inte bara mysigt att få spela ihop, det blev ju vinst också. Inte helt oväntat med tanke på att Norge stod för motståndet i premiären:

– Jag tycker vi är ganska överlägsna. Vi har en del chanser men deras målvakt är bra och jag tycker väl att vi kan få in lite mer folk på mål bitvis men vi får inte glömma bort att det är ett bra lag som vi möter och har en del chanser trots allt och det slutar 3-1 till slut. Ska man se till spelövertaget så ska det väl bli mer naturligtvis men det är målen som räknas.

Det blev lite heta känslor i början, en hel del gruff, sedan märktes det att Norge fick mer och mer syra i benen?
– Ja, det är väl lite känslomässigt att spela emot Norge. Speciellt när vi förlorade förra året i öppningsmatchen, så det blev lite gruff, lite nu är VM igång sådär. De visste väl om att det var deras chans, att få oss till utvisningsbåset om de skulle slå oss.

Hur tycker du annars att samspelet mellan lagdelarna hos er funkar nu när alla äntligen är här?
– Ja som jag säger, jag tycker att vi är överlägsna och det är ganska ofta spel mot ett mål i matchen. Det känns som att de är trötta och jag tycker att vi kanske kan skapa lite mer kvalitetschanser, vi spelar lite runt på utsidan. Men det är väl inget att snacka om att vi är överlägsna. Sedan är det säkert så att om du frågar NHL-killarna så var det nog ovant att spela på stor rink och det sitter kanske lite tidsskillnad i kroppen och sådär, men vi är igång i alla fall, det går åt rätt håll.

Ni som är mer vana vid stor rink, får ni dirigera de andra? Styrde du brorsan lite?
– Nej, ha, ha. Jag försökte... men man gör inte det. Man har sån respekt för de här killarna. De vet vad de gör där ute så att nä. Så det gör man inte, he, he.


1 kommentar:

Anonym sa...

Most buyers can't withstand the stinging sensation which comes with this brand new technology.

My site: Flex Belt Reviews