torsdag 17 maj 2012

VM Krüger: "Alla detaljer blir jäkligt viktiga"


 (Krüger är noga med detaljerna. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Dags för kvartsfinal och det mot Tjeckien som Sverige slog med 4-1 i grundserien. Men. Det var då. Kvartsfinalen blir helt annat, varnar Marcus Krüger som vill höja både sitt och lagets spel:

– Matcherna blir jämnare nu, då krävs det lite mer. Det är inte alltid det lättaste att lira de här matcherna som har varit men vi har varit överlägsna och orkat pumpa på men nu kommer det bli viktiga matcher och då kommer alla detaljer bli jäkligt viktiga, säger Krüger.


 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det går inte att peka ut några särskilda detaljer säger han utan det är bara att vara extra noggrann i allt man gör som gäller ikväll.

Och det gäller att slå om från de där lekfulla matcherna där Sverige var överlägsna till en defensiv, taktisk strid både rent spelmässigt och mentalt:

Det är just det vi har snackat om - att ha goda vanor i alla matcherna. Det är väl lite svårare då än när det är jämnare men vi ska nog kunna slå på det som krävs nu. Det är ändå kvartsfinal och hemmaplan så, jag tror inte det ska vara några problem

Det blev vinst med 4-1 i grundserien, vad är det för skillnad på det tjeckiska spelet då och nu tror du?
– Det är svårt att säga men de spelar väl bättre och bättre nu. Sedan har de fått in Erat också, det gör att de har fått in mer spets. Och de har väl växt under turneringen i alla fall, det är något vi hoppas att vi har gjort också.

På vilket sätt har Tjeckien växt?
– Nämen de har väl spelat bättre. Jag har inte följt alla deras matcher men de har spelat bättre och bättre vad jag har hört i alla fall, så vi får räkna med en riktigt tuff match. Det vi kan göra är att göra en så bra insats som möjligt.

  (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det gäller att stå upp också, det gjorde Krüger mot Lettland när en lettisk spelare slog av honom handsken vid en tekning. Krüger som brukar hålla sig lugn visade tydligt att han blev riktigt förbannad, åkte i fatt spelare och klappade till.

– Jag fick väl en smäll på handen och tyckte det var lite onödigt. Det hade hänt någon gång tidigare i matchen så någon gång måste man säga ifrån. De får inte hålla på så. Jag tyckte det var jäkligt onödigt bara och det är så det är där ute, ibland lackar man till lite.

Hur har det gått för dig annars så här långt tycker du?
– Det har gått bra, jag tycker väl att vår line här med (Viktor) Stålberg och Gabbe (Landeskog) har fungerat helt okej. Så det känns bra. Men jag hoppas kunna snäppa upp det lite i slutspelet. Nu när de viktiga matcherna börjar.

Du har en lagkamrat från Chicago i Tjeckien, har du snackat något med Frolic?
– Nej det har inte blivit så mycket. Jag har träffat honom i gångarna, de har omklädningsrummet bredvid, så vi har hejat till lite men vi har inte snackat något längre direkt, det får bli efter kvartsfinalen i så fall

1 kommentar:

Anonym sa...

I like Krüger a whole lot. I thought his addition to the Chicago Blackhawks and Tre Kronor has proven very successful and beneficial to both teams. I would love to see more great things out of him, as well as, summer updates!