onsdag 2 maj 2012

Silly season AIK: Tärnström förlänger, Daniel Josefsson plockas från Malmö

 
(Dick Tärnström myser under en träning i vintras. FOTO: WWW.JESPERZERMAN.SE/ARKIV)


Onsdagens bästa besked för AIK-fansen - Dick Tärnström förlänger sitt kontrakt med Gnaget i ett år till. Dick må vara 37 och han må göra sin nu 13:e säsong i AIK men hans rutin är ovärderlig.

Inte minst i omklädningsrummet och i processen att skola in nya spelare i både elitseriespelet och i AIK:s värderingar.Han är ju inte den som hörs mest kanske men när han ryter i, då vågar ingen gå ut och fisspela. Den saken är säker. Och att han får spela mindre förra säsongen än när han kom hem till AIK är bara bra. Säsongen efter hemkomsten körde han nonstop och typ dubbelt så många byten som alla andra kändes det som (lite överdrivet men så var känslan).

Men första elitseriesäsongen efter avancemanget låg snittistide på 21,40, senaste säsongen var snittistiden 18,53. En bra matchning då han numera går in och förstärker i bland annat pp men inte behöver köra slut på fötter och ljumskar varje match.
 Att han sedan kan lära ut alla möjliga tips och småtricks till såväl backar som forwards är viktigt i ett lag som ändå till stor del består av spelare som är inne på sin blott tredje elitseriesäsong.

"Dick gjorde sin kanske bästa säsong i elitserien (i vintras) och är med sina ledaregenskaper viktig för oss" konstaterar sportchefen Anders Gozzi i ett pressmeddelande.

AIK har bra bredd nu på backsidan tycker jag med alltifrån unga killar som Christopher Aspeqvist 21 år och Fredrik "Fish" Carlsson 23 år, till spelare som Dick Tärnström, 37 och Josh MacNevin 34 år. Samt,  inte minst ett gäng killar i det så kallade medelskiktet - alltså såna som är mellan 24 och 30 år och  där man förra veckan fyllde på med hemvändaren Andreas Frisk, 28 år samt under onsdagen presenterade värvningen av Daniel Josefsson, 30.


(Daniel Josefsson fotad - jämte Fredrik Svensson faktiskt - i SSK tröjan 2010 när lagen möttes i kvalserien. FOTO: WWW.JESPERZERMAN.SE/ARKIV)


Josefsson kom ju från Malmö och hade - enligt kvällstidningsuppgifter 170 000 i månaden. Oklart om han får så mycket i AIK men det är väl aldrig fel att gå från allsvenskan tillbaka till elitserien så kanske har Gozzi pressat löneanspråken lite där. Det är dock obs inget jag har uppgifter om utan det är bara en spekulation från min sida.

Josefsson har hur som helst skrivit tvåårskontrakt med AIK.
 "Daniel är en väldigt bra skridskoåkare och duktig defensiv back. Det är en rutinerad kille som är bra tränad. Han har många kvaliteter som vi hoppas kunna utveckla tillsammans i AIK" säger Gozzi i ett pressmeddelande.

Den nye AIK-backen har gjort totalt 249 matcher i elitserien för HV71, Södertälje och Modo och spelade under säsongen 2009-2010 tre matcher i Tre Kronor.

Jag hann tyvärr inte ringa Daniel och fick inte tag på Dick under den lilla tid jag hade på mig så jag får återkomma med intervjuer senare!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Suck, Rosen förvinner.
Daniel Josefsson kan väl inte gå till gnaget?
Han håller ju inte ens div 1 klass!!!

GOZZI AGERA

Marie Hallman sa...

Anonym: Ja det här med Rosén... vi får se vad det landar. Har inte hunnit skriva om det, ska kolla in lite mer fakta först.
Josefsson är lite upp och ner. Men han håller i alla fall bra allsvensk klass.