lördag 19 maj 2012

TJECKIEN – SLOVAKIEN 1-3 (0-1, 1-0, 0-2) (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MATCHEN:
MM +  (plusset enbart för att tredje var spännande i övrigt ingen höjdare)

MÅLVAKTER:  
Jakub Kovar & Jakub Stepanek Tjeckien  och Jan Laco, Slovakien

PUBLIK:  
12 355


DOMARE:  
 Lars Brüggeman (Tyskland) och Jari Levonen (Finland)

BÄST I TJECKIEN
Michael Frolik, f

BÄST I SLOVAKIEN:  
Miroslav Satan, f och Jan Laco, mv

MÅLEN:
FÖRSTA PERIODEN

0-1 (19.52) Miroslav Satan (Andrej Sekera, Ivan Baranka)
Sekera pinnar på över hela isen, längs vänsterkanten, när han börjar närma sig tekningscirkelns mitt på den tjeckiska sidan och blir attackerad släppar han pucken vidare till Satan som kommit in och åker jäms med Sekera. Satan håller sedan i pucken någon meter till och prickskjuter till slut via andra stolpen och in. Kovar stod och höll fösta stolpen och hann inte flytta sig alls.

ANDRA PERIODEN
1-1  (10.45) Michal Frolik (Tomas Plekanec)
Tekning, vunnen av Plekanec bak till Frolik, skott som går via målvakten och in.

TREDJE PERIODEN

 1-2 (0.56) Miroslav Satan (Michal Handzus) Spel 4 mot 5
Satan!!! Vilket mål han gör.  Indianare av tjeckiske forw Plekanec, Bryts av Handzus som spelar fram Satan som pinnar på ner mot mål är fri med målvakten och lägger in 2-1 i short hand. Stort!

1-3  (4.23) Libor Hudacek (Tomas Surovy)
Dräll vid sargens långsida av Tjeckien, Surovy snappar åt sig pucken och passar till Libor Hudacek som åker ner bort bortre stolpen, drar en liten fint och lägger in pucken. Samt firar målet med sälen. Sedan bytte Tjeckien målvakt.  Ut med Kovar in med Stepanek.

SKOTT:  37-28 (8-11, 14-7, 15-10)

UTV.MIN: 0-6 (0-0, 0-4, 0-2)

UTROPSTECKEN: 
!!! Libor Hudacek däckade Martin Erat – med axeln tyckte jag men det tyckte inte domaren för det blev inte ens utvisning. Erat klev däremot av matchen.

!! I andra perioden blev det utjämnat i skadade spelare som lämnar isen... tyvärr. Gillar inte skador! Slovaken Tomas Starosta fick hur som helst kliva av efter en tjuvsmäll av Prucha mot plexit där han verkar ha skadat revbenen eller möjligen axen för det var därikring på överkroppen som han verkade ha mest ont efteråt.

! Miroslav Satan! Han må vara 37 år men vilken spelare! Två mål, varav ett avgörande. Det är passionen inte åldern som avgör hur länge man kan/ska spela. All cred!

FRÅGETECKEN: 
??? Det hann bli en tredje smäll mot huvudet också. Denna gång av Bliznak mot Frolik som visserligen kom tillbaka i spel ganska snabbt. Men ändå. Usel bedömning. Varför i hela världen ansågs de här domarna bra nog att få döma en semi?

?? Man kan ju inte låta bli att undra hur den här matchen sett ut om Sverige varit här? Slovakien körde ju samma taktik som Tjeckien –backa hem och vänta på kontring – och två lag som gör så blir ju = tråkig match. Tänk om man fått se Tre Kronor blåsa Slovakien av banan. Ja jag är bitter!

? Vem??? Hade trott detta?   

MATCHENS SKÖNASTE MOVE:
Satans spurt avslutad med 2-1 mål i numerärt underläge. Snacka om att det var en hel spikfabrik i kistan. Tjeckerna reste sig aldrig efter den.

Kan inte låta bli att nämna den vilda glädjedansen efteråt också. Lite tv-pucksfeeling där. Sånt värmer en känslomänniska som mig.

Inga kommentarer: