fredag 18 maj 2012

VM Zetterberg: "Tjeckerna spelar smartare än vad vi gjorde"


( Zetterberg fotad några dagar före kvartsfinalen. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD)

Henrik Zetterberg gick med tunga steg genom mixade zonen efter förlusten och sammanfattade känslorna efter respasset med ett sammanbitet:

– Det är tråkigt!

Dina känslor nu? Är du arg, ledsen eller mest besviken?
– Det är nog en mix av alltihop. De två första perioderna kom vi inte upp i den standard som vi skulle kunna spela. Så det är klart att det blir jobbigt där. Men sedan hittar vi en väg att komma tillbaka i tredje så att vi får 3-3 väldigt tidigt och vi har bud på fyran också men tyvärr så gör de den före oss.

Vad är det som inte funkar, i de två första perioderna?
– Jag tycker att tjeckerna spelar smartare än vad vi gjorde. Vi spelar matchen lite i deras händer också, tappar puckar på fel ställen och då blir det lite krampaktigt i stället för att slappna av och bara fortsätta spela så håller man i lite extra istället för att göra rätt beslut.

Ni går ändå ifatt, vad sa ni innan 2-3?
– Det kommer jag inte ihåg!

Vad sa ni i pausen då, inför tredje?
– 20 minuter kvar, det är bara att vända på det här!

Känslan när ni Jonte Ericsson gör 3-3 efter bara 45 sekunder av tredje?
– Det var skönt. Då kände jag att vi kunde ta det och det tycker jag att vi visar också. Det var ju bud på mål där i tredje perioden åt båda håll så att det… jag ska inte säga att vi hade de bästa lägena men vi har lägen. Vi har en i stolpen, sedan har Bäckis ett par otroligt bra lägen där på slutet. Men, ah. Tyvärr så får de in fyra där på slutet istället för att vi får det.

Vad säger du om sista målet?
– Jag har faktiskt inte sett det men jag såg att han kom in från hörnan. Och han gör det väldigt snyggt när han får sitt läge. Tyvärr.

Inga kommentarer: