lördag 26 maj 2012

Final! för Jacob, Johan och Adam


 (Trollkarl redan som 17 åring, nu får de magiska handlederna spela Stanley Cup- final också. FOTO STOCKHOLM CITY/ARKIV)


Jag orkade inte se matchen i natt, behövde sova men vaknade med blandade känslor. Hade verkligen unnat Henrik Lundqvist och hans Rangers en finalplats, men är samtidigt galet glad för Jacob Josefsons skull.

Och så klart även för Johan Hedberg och Adam Larsson, men det är 21-årige Jacob Josefson som jag har följt längst och mest så det är klart det känns extra gött att se den lilla - nä inte numera - men otroligt talangfulla centern med IK Göta som moderklubb i Stanley Cupfinal.Målmedveten har han alltid varit, som jag skrev senast aningen försiktig utanför isen, men som han tar för sig därute!!!

Inga poäng för honom i natt men 11.35 i speltid och som alltid en gedigen insats. Inget flashigt men säkert och stabilt. En sån alla vill ha i sitt lag.

Jacob gick som nummer 20 i draften 2009. Undrar hur många som på allvar trodde, på allvar då, att det skulle bli något av den här killen som hellre passar än skjuter. Och som, aningen, generat satt som 17-åring och förklarade att det kändes bäst så. Det satt liksom i ryggmärgen.

En sak som är lite rolig med Devils är att de har vågat föryngra och låta de yngre komma in och ta plats. Medelåldern i laget är 27,81 år. Medellängden 184,79 cm och medeltyngden 90,64 kg. De är därmed ett av de kortaste,  ett av de lättaste och är i mitten av NHL när det gäller ålder. Den sistnämnda dras dessutom upp av att målvakterna Martin Brodeur är 40 och Johan Hedberg 39 år

Devils är med andra ord inga monsterbiffar som kör över motståndet utan har mer satsat på hungriga spelare med snabba fötter även om just nattens segerpuck grötades in av ännu en talang - 22-årige Adam Henrique - på typ femte, sjätte returen. (Jag räknade inte men ni hajar)

Nu ställs man mot LA Kings som också har ett ungt 25,38 år i snitt och ganska lätt 91 kg i medelvikt, 184,92 cm i medellängd. Blir intressant att se vem som har mest att komma med nu när det gäller.

Finalspelet inleds på onsdag (natt mot torsdag svensk tid)


5 kommentarer:

Ja. sa...

Marie, kommer det någon intervju med en AIK-nyförvärv snart eller?

Även en del juniorer har ju flyttats upp och kanske förtjänar en intervju?

Främst skulle jag dock vilja se en med Hynning alternativt Pirnes.

Sen kunde de vara roligt att höra något om Tallinder när vi ändå är inne på NY devils om du har möjlighet att kontakta han.

Marie Hallman sa...

Ja sa: Pirnes är väl i Finland tyvärr. Broc har jag försökt ringa men agenten påstår att han inte har någon telefon där borta i staterna och sköter all korrespondens med Gozzi via telefon...Melin har jag ringt men han svarar knappt i teleofonen när kompisarna ringer (säger en av dem som jag kollade om telefonnumret stämde med eftersom han aldrig svarar) Men Hynning kanske kan funka!
Övriga får bli när de behagar a) svara b) skaffa sig svensk telefon

Ja sa...

Ok, de va ju lite tråkigt. Hoppas du kan prata med Tallinder i sommar sen om han kan fortsätta spela i USA med som blodpropp eller om han kanske bör vända hem till AIK och åka buss/tåg istället för att behöva flyga till nästa varje match ;)

Anonym sa...

Ta hem bucklan nu Jacob!!! så kan du svänga förbi Mossen och visa upp den för killarna på vår SHS v33

GT Team-03

Marie Hallman sa...

Ja Han var med i någon kvällstidning härom dagen, verkade väldigt sugen på både spel i NHL och att flyga. Tyvärr för AIK!

Anonym:Ja det vore en höjdare!!!