tisdag 1 maj 2012

GENREP SVERIGE-USA 2-3 (0-1, 2-2, 0-0) Och ingen Samuelsson i VM-truppen


Matchen: MM+
Målvakterna: Viktor Fasth, Sverige och Jimmy Howard, USA/ Richard Bachman USA (Halva matchen var för USAs målvakter)
Publik: 7 519.
Domare: Sören Persson och Mikael Nord

BÄST I SVERIGE  
MMM Fredrik Pettersson, f.
MM Joel Lundqvist, f.
M Marcus Krüger, c.

BÄST I USA: Jim Slater, f och Kyle Okposo, f.


MÅLEN:
Första perioden:
0-1 (1.55) Jim Slater (Kyle Okposo) Rörigt läge framför målet, flera spelare mer eller mindre ligger på Fasth, USA trycker på och till slut lyckas de mota in pucken i mål.

Andra perioden:
0-2 (3.32) Bobby Ryan (Paul Stastny) Skott som smiter in mellan benen på Fasth som lite förvånad lyfter på armen som om pucken åkt in där, lite så vad fan??

0-3 (10.40) Kyle Okposo (Ryan Lasch, Jim Slater) Skott, retur och mål på returen där Okposo håller sig framme och får in pucken till höger om Fasth

1-3 (16.39) Joel Lundqvist (Fredrik Pettersson, Mattias Ekholm) Inte oväntat att just den här duon – som jobbat bäst - gjorde reduceringen. Fredrik Petterson bombar på ett skott från blå som styrs in av Joel Lundqvist. 

2-3 (19.24) Johan Larsson (Jakob Silfverberg, Calle Järnkrok) Spel 4 mot 3. Kvällens snyggaste mål då Järnkrok tar upp pucken en liten bit, passar den bakåt i gen till Silfverberg som lägger en diagonal smörpass rakt genom slottet till Larsson som direkt styr in reduceringen. Mums.

Skott:  43-21 (19-10, 12-8, 12-3)

Utvisningsminuter: 6-10 (2-4, 4-4, 0-2)

UTROPSTECKEN: Joel Lundqvist och Fredrik Pettersson. Inga NHL-stjärnor men definitivt de som visade bäst attityd av alla i matchen.


FRÅGETECKEN: Både Jhonas Enroth och nu Viktor Fasth har släppt in ett och annat mål som de tar i normala fall. Vem av dem har egentligen VM-formen?Mer av det här tack: Det känns inte som att vi har släppt handbromsen än, sa Mårts och jag håller med. Lite grinigare, elakare, ta för sig, jävlar anammainställning vore fint. Speciellt runt målen.

.....men gärna mindre av det här:  Det tama agerandet runt framför allt egna kassen. USA ska inte få stå och pressa på och böka och stöka ostörda där, det är inte bra.


Matchens skönaste move: Det eleganta släppet bakåt från Järnkrok till Silfverberg var så läckert tajmat att man blir alldeles glad.

Så här har det gått under VM (inklusive genrepet)
1 maj, genrep, Sverige-USA:  2-3

Ps….
… besked om vilka 25 spelare som fortfarande är aktuella kom ett par timmar efter, se inlägg här under.

…Micke Samuelsson har snackat med Tre Kronorledningen men han kommer inte att finnas med i VM-truppen. På Hockeyförbundets hemsida står det så här: ”forward Mikael Samuelsson har ett inflammerat knä och i ett läge när Tre Kronor redan fått hem flera spelare från NHL tackar Tre Kronor nej till hans medverkan”.

…SSK:s förre forward Ryan Lasch gjorde en assist under matchen och var glad efteråt. Han är klar för USA:s VM-trupp, kommer få spela VM och var lite extra glad över att genrepet var i Gävle. ”Så jäkla kul, jag gillar ju Sverige. Och trivdes så jäkla bra här i SSK ” sa Lasch. Som också hade svårt att hålla sig från att hoppa in i Sveriges bås och  hälsa på sin före detta tränare Peter Popovic med en kram. Men Lasch höll sig. Tur det, tror inte USA-coachen blivit så glad…

Inga kommentarer: