fredag 4 maj 2012

Silly season AIK - Bång, Rosén och Svensson


 
(Bång kramar om jublande radarpartners Sandberg. För sista gången på ett tag som det verkar. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

Runt AIK finns det två frågetecken just nu. Eller det finns väl fler men de mest akuta är ju dels uppgifterna om att Daniel Bång är klar för Nashville – enligt välrenommerade capgeek.com och dels bråket om Robert Rosén.

Jag har inte hunnit prata med någon av dem men om vi börjar med Bång så brukar capgeek.com vara en trovärdig källa i de här sammanhangen. Enligt sajten har AIK-forwarden skrivit på ett ettårskontrakt med Predators och kommer där att tjäna 717 500 dollar om det blir spel i NHL.


Hamnar han i AHL är lönen betydligt blygsammare, nämligen 70 000 dollar. Sign on bonusen är på 92 500 dollar och det går att skruva upp lönen med poängbonusar upp till 207 500 dollar.


Kul för Daniel om han nu får chansen i NHL, trist för AIK men de visste väl att något var på gång så helt oförberedda lär de inte vara på en flytt om den nu stämmer (vilket jag tror).

(Rosén. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE) 

Frågetecken nr två stavas Rosén-Växjö-Jakob Hedin. De två sistnämnda - Växjö och Roséns agent Hedin verkar trivas bra ihop och jag måste säga att vad det än är som ligger bakom så känns det som pinsamt dåligt av både klubben och agenten.

Om det nu stämmer att Roséns flickvän mår dåligt här uppe och om han mår dåligt om hon mår dåligt så okej då. Livet måste funka för att man ska trivas på isen också men med det sagt så har det funnits betydligt snyggare sätt att sköta det här på. Som till exempel att först agenten och därefter Växjö hade tagit kontakt med AIK och dels frågat om det gick att lösa den uppkomna situationen och då givetvis med beredskap för att kompensera AIK – med råge.


Gnaget gör självklart rätt i att man sätter en prislapp på Rosén, eller vad skulle Växjö säga om AIK plötsligt ringde deras toppspelare under säsong och la fram lite lockbeten och så vips skulle inga kontrakt gälla längre. Man har ju kontrakt just för att sånt här inte ska ske och bryts kontrakten så ska givetvis den som bryter kontraktet göra rätt för sig.

Jag har inte hunnit prata med varken AIK eller Rosén än men det blir spännande att följa det här. Min första och största reaktion var förvåning. Dels för att Robban har verkat stortrivas i Stockholm, för att han – enligt min erfarenhet – alltid har uppträtt rakryggat och stått upp när det blåst sportsligt. Han har dessutom verkligen poängterat vilket skönt gäng AIK har och hur bra man trivs ihop.

Därför tänker jag inte hänga honom för det här, men agenten och Växjö. Hallå?  Liksom.

Jag får återkomma i ärendet men det blir verkligen intressant att följa de turer som uppenbarligen kommer att komma framöver. 

(Svensson. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE) 

Det finns ett uträtat frågetecken också i AIK. Att Markus Svensson skulle lämna var ju ingen nyhet men den förre AIK målvakten har nu hittat ny klubb i Skellefteå där han ersätter Andreas Hadelöv.

Markus hade det tufft i AIK dels med platsen bakom givne Fasth och så den ruggiga HV-matchen som låg som en skugga över honom även om han tog gruvlig revansch på den jobbiga matchen  när han sänkte Djurgården i ett derby.

Kanske kan Svensson ta ett steg där uppe, vore kul det är ju en sympatisk spelare.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Rosén - agenten - Växköp har alla gått bakom ryggen på AIK. Samtliga har pissat på AIK och Gozzi! Om inte Växköp har råd att köpa Rosén? Synd, han lär bli ett ettårsfall och får städa toaletterna nere på Ritorp. Allt detta förklarar också varför Rosén var så förbannat loj i slutspelet eftersom han högst troligt fått ett FETT jävla kontrakt av hundarna. Agenten ska bara bli av med licsensen, finns inget annat!

Detta med att man skyller allt på Roséns tjej är bara sådant jävla skitsnack från pajasagenten! Agenten kommer tjäna så feta stålar på det här och det är så jävla uppenbart att kontraktet redan ligger på bordet!

Sorry Rosén, men du är död för mig och många andra gnagare - Man Pissar Inte På AIK!

Anonym sa...

Anonym: Det med tjejen är inget skitsnack. Hon har skrivit på sin facebook-sida flera gånger att hon hatat livet i Sthlm. Hon känt sig ensam och uttråkad etc. Ingen rök utan eld. Men också skandalöst att det finns så många tofflor till killar som inte kan stämma i bäcken mot deras tjejer och visa vem det är som är herre i deras hus. Jörgen Jönsson var ju en annan toffel som fick kasta bort sin NHL-karriär för att hans kärring tjatade hem honom på grund av hemlängtan och han lydde som en snäll hund. Kurage killar, var har ni det någonstans! Kan inte tjejen acceptera faktum att ni har en hockeykarriär, så är det bara att dumpa fanstyget.

Anonym sa...

Anonym

Så du tror inte att det är pengar, pengar, och ännu mera pengar det handlar om?! Hah, svara på varför han och tjejen trivdes ypperligt för bara ett par månader sedan och ville själv skriva långtidskontrakt med AIK??! Trivs inte tjejen, bra åk hem då för fan! Det går alltid att pendla och lösa det på något sätt.Det hela stinker så mycket att det är vidrigt åt det! Fatta bara att Rosén får 300k i månaden när/om han hamnar i Växköp.

Dessutom försökte Växköp göra exakt likadant med Fasth, det hela slutade med att han sparkade sin agent, så skulle också Rosén ha gjort men det är väl bara inse att det inte finns många som vår Viktor Fasth.

Väldigt tråkigt det här när det är agenten och Växköp som är de största bovarna, även om Robban är med på det. Hoppas bara att Gozzi och Mellqvist går vinnande ur det här för så här får det fan inte gå till. Växköp och agenten har gjort bort sig - båda ska straffas.

Marie Hallman sa...

anonym x 3, ja framför allt är det trist att det har blivit såhär. Hur det än blir så har hans gloria hos AIK fansen gått upp i rök