fredag 11 maj 2012

Silly season DIF: Claesson till Ottawa, Mathias Tjärnqvist till Rögle, Daniel Brodin till Ässät


 (Så här glad var Claesson i vintras efter JVM-guldet. Nu blir nästa dröm uppfylld då han skrivit NHL-kontrakt. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Fredrik Claesson har skrivit treårskontrakt med Ottawa. Han kommer inte att lånas ut till något svenskt lag utan kommer åka över direkt och försöka ta en plats.

Risken är ju uppenbar att han får börja i Binghampton i AHL men det är han medveten om och inställd på enligt de uppgifter jag har fått (jag har inte hunnit prata med honom själv tyvärr).
Näste man att signa ny klubb är Mathias Tjärnqvist som nu är officiellt klar för Rögle. I ett pressmeddelande berättar Rögle (lite överraskande) att dealen varit klar länge även om man skrev under papper just nu:

- Det känns fantastiskt spännande att vara hemma i Rögle. Jag var överens med Pelle Svensson även om Rögle spelat i allsvenskan, säger Tjärnqvist i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet togs kontakterna "redan under våren" och "i över en månad har man varit överens"

- Det är i Rögle jag har mitt hjärta. Förra gången jag spelade i klubben blev tyvärr omställningen från miljonstad i Nordamerika för stor och jag saknade ro i kroppen. Jag kände att jag mådde bättre av att bo i en storstad igen. Nu ser jag fram emot att komma hem, skaffa ett permanent boende här nere och ha trygghet och ro i livet. Man lär sig mycket om sig själv under ett år som det vi hade i Djurgården i år, säger Tjärnqvist i pressmeddelandet.

Daniel Brodin går till Finland. Har skrivit på för SM-liiga laget Ässät. John Norman har ju redan signat där så nu finns det en DIF duo där.7 kommentarer:

Anonym sa...

Frågan är nog om han tar en tröja i Binghampton? Tveksamt.
Tror det blir spel i EHCL för Claesson tyvärr.

Anonym sa...

Bespara oss detaljerna din gråtmilde femtekolonnare. "Hem till Rögle..." - bra, visa dig aldrig i Stockholm!

Marie Hallman sa...

Anonym: Vi får se men jag hoppas det blir Binghampton åtminstone!

Anonym: Han har väl två hem då. Halva hjärtat i Rögle andra halvan i DIF. Även om supportrarna aldrig kan se det så

Anonym sa...

Fan vad skönt, hans kedja med Carlsson och almtorp jävla puss spel är enligt mig den största enskilda anledningen till att vi åkte ur. Det var fan tragik komik när dom kom i 2 mot 1 eller 3 mot 2,,så jävla dåliga. Snälla Marie kan du inte intervjua M Carlsson och fråga hur det är möjligt att spela 49 matcher i andra kedjan med bra speltid och lyckas med konststycket att få 1 assist jag upprepar EN ASSIST!!!!! Ärligt hur är det möjligt???,

Marie Hallman sa...

Anonym: Jag tror han var hindrad rätt mycket av sina ljumskproblem faktiskt.

Tomas sa...

och dom andra två? vad är deras ursäkt? Håller med anonym, det var dessa tre tillkortakommanden som var den största anledningen till degraderingen. Det skulle vara intressant och inte ur ett slå på dom sätt men en intervju med Almtorp och Carlsson där dom får svara på hur dom mår och ser på sig själva som yrkesmän efter att i två år i rad spelat ner sinna arbetsgivare i avgrunden,,karriärs byte någon??

Anonym sa...

Faktiskt skulle en intervju med dom båda fd ssk spelarna vara väldigt intressant,, hur dom ser på sin egen del liksom,,,