onsdag 16 maj 2012

Silly season DIF o AIK: Engqvist: "Jag vill helst tillbaka till NHL"

 
(Andreas Engqvist fotad vid ett tidigare tillfälle. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
 
Det nuvarande kontraktet med Montreal har gått ut, men Andreas Engqvist vill gärna tillbaka.

– Ja, jag vill helst tillbaka till NHL. Jag är Restricted Free Agent och vill höra vad det finns för möjligheter att spela där innan jag går vidare med något annat, säger Engqvist.


Att han är RFA innebär att Montreal har första tjing på att plocka över honom till NHL om Enqvist vill spela där igen. Det finns en massa regler kring det där och att få reda på vad Montreal och övriga klubbar kan tänkas vara intresserade av kommer ta tid, kanske någon månad till.

Och Andreas Engqvist vill – trots att det har blivit mest spel i AHL - höra vad Montreal har att erbjuda:

– Montreal har ju fått en ny general manager i dagarna, vi ska ha in en ny tränare och vad jag har hört så har det kommit in lite nya pjäser också. Så vi får se sedan vad de vill eller inte vill när det gäller mig.

Vad vill du själv?
– Jag vill så klart gärna ha en plats i Montreal. I Hamilton har jag fått spela mycket. Tränaren trodde på mig och jag fick spela alla pp och i boxplay, så visst vill jag gärna spela både offensivt och defensivt.

Men vill du tillbaka dit trots att du fått så lite speltid i Montreal?
– Ja, jag vill helst tillbaka till NHL. Sedan har Montreal bra centrar så det har varit svårt för mig att ta en plats. Jag har varit fjärdecenter när jag har varit uppe och inte spelat så jättemycket men samtidigt så är det upp till en själv. Man måste visa själv att man ska ha en plats, det är upp till mig att göra det i fall jag får chansen, säger Engqvist.

Det har gått – och går fortfarande heta rykten om AIK som är en av flera intresserade klubbar?
-Ja, det är en del elitserielag som har hört av sig och pratat med min agent. Men mer än så är det inte än så länge. Jag har fortfarande bara haft NHL i mitt sikte. Blir det inte så får man ta ställning till det senare, säger Engqvist.

Hur mycket har du haft koll på Djurgårdens säsong där borta då förresten?
– Jag följde dem hela året, såg ett tiotal matcher via en slingbox under elitserien och kollade resultaten i kvalserien på datorn också. Och gick runt och mådde dåligt för att det gick som det gick för dem. Det var jobbigt att se vad som hände. Jag tyckte att de hade ett bra lag på pappret och någonstans väntade man bara att nu vänder det. Det måste vända. Man hoppas ju på det, men det gjorde inte det och det gjorde ont i mig när de åkte ut. Det gjorde det, avslutar Engqvist.

Som alltså var väldigt tydlig med att det är Nordamerika som är prio ett.

Det är många som har hört av sig och vill veta vad jag, Marie, tror  och om jag nu ska GISSA och då menar jag verkligen gissa eftersom Andreas själv inte ville fundera kring andra klubbar nu, så tror jag – som jag har trott förr – att han håller lite för mycket på Djurgården för att kunna skriva på för AIK. Det är bara kolla vilket lags fotbollsmatcher han går på.

Sedan ska man ju aldrig säga aldrig men så tror JAG i alla fall.

15 kommentarer:

Pelle sa...

Vad du själv tror på ger jag inte mycket för Marie. Du trodde inte förra säsongen heller på att AIK skulle göra klart med Linus Videll. Dagen efter ditt siande presenterades han...

Anonym sa...

Skulle bli väldigt förvånad om han går till aik!

Anonym sa...

Hade han inte varit nära AIK i dagsläget hade han självklart sagt ett rakt NEJ till detta. Denna intervju ser jag snarare som en bekräftelse på att det mkt väl kan bli AIK.

Anonym sa...

Lol vad ni gissar. Gozzi har fått nej redan.

Marie Hallman sa...

Pelle: Ja jag hade fel på Videll men det är å andra sidan den enda jag har trott fel om. Hade rätt om Cehlin, Fernholm, Linkan mfl. när det gäller AIK.

Sedan är det enorm skillnad på Videll och Ante. Videll är ingen Djurgårdare men Ante har varit det sedan barnsben, går på DIFs matcher och säger som du ser att det gjorde ont i honom när DIF åkte ur. Låter inte som han springer raka vägen till AIK då direkt. Inget konstigt med det å andra sidan, Dick T kunde ju bara tänka sig AIK och absolut inte DIF när han kom hem trots att AIK låg i allsvenskan och DIF i elitserien. Av samma skäl. De har verkligen en lojaliltet för klubbarna de fostrats i det tycker jag är stort.

Anonym: ja ja med!

Anonym: ja vi får se men jag tror det blir nej. Synd för AIK för det är en mycket bra spelare.

Anonym: Det tror jag å andra sidan inte, då hade han väl sagt det men jag tror det blir nej om frågan skulle ställas på sin spets, som det är nu är ju NHL förstaspåret så de har ju inte riktigt kommit dit än

Peter sa...

Kämpa Ante, en av få fd Djurgårdsspelare som man önskar all lycka!

Fille sa...

Videll är knappast den Djurgårdare som Ante är. Det kommer inte hända.

Anonym sa...

Vi får väl se AIK är ju AIK alltid och jag njuter av att aporna åkte ut ha ha ha

Marie Hallman sa...

Peter: Jag hoppas också det går bra för honom, mycket bra kille det där!

Fille: Typ så ja!

Anony:ledsen men jag tror AIK är körda när det gäller Ante. Precis som DIF inte fanns på kartan för Dick T. Det finns ändå klubbhjärta hos några.

Anonym sa...

Useful info. Lucky me I discovered your web site accidentally, and
I'm stunned why this twist of fate did not happened earlier! I bookmarked it.
Here is my site amphora tobacco

Anonym sa...

I every time emailed this weblog post page to all my associates, because if like to read it afterward my friends will too.
My site :: amber leaf

Anonym sa...

This is a topic which is close to my heart... Take care!

Where are your contact details though?
Visit my site :: mac baren

Anonym sa...

Hey there! I just wanted to ask if you ever have any
trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and
I ended up losing many months of hard work due to no data backup.

Do you have any solutions to prevent hackers?
My web page ; van nelle

Anonym sa...

If some one desires expert view regarding running a blog after that i propose him/her to pay a quick
visit this webpage, Keep up the nice job.
Also see my web site - bostaditurkiet.net

Anonym sa...

Hi there would you mind letting me know which webhost you're using? I've loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must
say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good hosting provider at a fair price?
Cheers, I appreciate it!
Also visit my weblog : sanason.com