tisdag 15 maj 2012

Silly season DIF "Steget till allsvenskan blev för stort" (uppdaterad med Almtorp LHC)


(Tellqvist vs Almtorp i vintras. FOTO ANDREAS GRANDIN/ARKIVBILD) 

Jag lovade ju kolla med ”Tellan” varför det inte blev Djurgården. Jag har inte pratat med honom personligen men jag har pratat med agenten Joakim Persson som trots att han själv satt i en massa möten fick tag på Tellqvist till slut.

Och svaret på frågan varför inte DIF, är enligt Persson att steget ner till allsvenskan var för stort.

-Tellan känner att han gjorde en fantastiskt fin säsong i Modo, han fick möjlighet att spela i KHL nu – det tyckte han var fantastiskt kul och han ser fram emot att så få spela på så hög nivå som möjligt. Så det var egentligen inget som gick fel med Djurgården, säger Tellqvists agent Jocke Persson och fortsätter:

-Däremot känner han (Tellan) att allsvenskan blir ett för stort steg ner från den nivå där han vill spela. Plus att han gärna vill spela utomlands och nu när Dinamo ville ha tillbaka honom så tog han det erbjudandet.

Men visst förde ni en dialog med Djurgården?
-Ja absolut. Djurgården var intresserade och vi förde en ömsesidig dialog. Men steget ner till allsvenskan kändes för stort, det är större sannolikhet att han hade spelat i Djurgården om de hade varit kvar i elitserien. Tellan ville ju dit förra året, då satsade DIF på Wesslau, säger Persson och fortsätter

-Och redan innan det var klart var Djurgården skulle spela så var siktet lite inställt på att spela utomlands. Nu blev det ändå en dialog med Djurgården och Tellan tackar ödmjukt för det men steget till allsvenskan blev för stort. Sedan hoppas han självklart att det ska gå så bra som möjligt för Djurgården och han både hoppas och tror att de snart ska vara tillbaka i elitserien igen, avslutar agent Persson.

Ledsen att jag inte fått tag på Tellan personligen men vill han inte svara så kan jag inte göra mycket mer än så just nu.

(Fotnot: Tellqvist spelade i Dinamo Minsk säsongen 2010-2011, då blev det spel i 20 matcher med ett GAA på 2,63 och räddningsprocent på 92,20 %. Senaste säsongen spelade han i Modo med ett GAA på 2,30 och 92,40 i räddningsprocent på 45 matcher)

***
EDIT: Apropå DIF och silly season är det nu klart att Jonas  Almtorp lämnar. Han går till Linköping där han har skrivit ettårskontrakt.

Jag vet att många Djurgårdsfans har en hel affär med horn i sidan till Almtorp men jag tycker inte han är så jättedålig som hans belackare hävdar.


Han har aldrig varit någon flashig spelare men han är laglojal, kämpar och sliter och jag lovar att han var bedrövad över det läge DIF hamnade i. Den som tror annat har fel. Han kan göra en del poäng, det visade han i SSK även om det gick tungt i DIF. Men det gjorde det ju å andra sidan för så gott som hela laget. Ska bli intressant att se hur han funkar i LHC.

11 kommentarer:

Anonym sa...

han kommer hem om ett år när DIF är tillbaka i elitserien

Marie Hallman sa...

Anonym: Om DIF vill ha honom då. Det verkar gå i otakt det där.

Anonym sa...

Tror hans chans att komma till dif i framtiden förstördes iom detta!

Vassrycket sa...

Tellan skrev väl på för två år, vilket minskar chanserna ytterligare för en comeback i Djurgården.
Trodde verkligen att han skulle komma hem nu, och känner mig smått bedrövad när det nu inte blev så. Skulle verkligen behöva presenteras lite goda nyheter snart då det mesta handlat om förluster den sista tiden...

Anonym sa...

Han kommer hem om ett år när SSK är tillbaka i ES:)

Anonym sa...

Det som känns bra är att Almtorp spelat bort SSK o DIF så nu hoppas jag han spelar bort LHC så DIF går upp igen.

Anonym sa...

Vi behöver Otto, Mackan, topp målis o 2 toppbackar annars är det kört att gå upp!
Vi har just nu ett lag som inte ens kommer topp 7 i AS.
Förtvivladd!!!

Anonym sa...

Kan du inte fråga Almtorp hur fan man mår efter att ha åkt ur två år i rad och varför han och inga DIF spelare har bett om ursäkt för vad dom gjort?

Anonym sa...

Det är väl en massa spelare som både bett om ursäkt å beklagat att det gick åt helvete !! släpp sargen å kom in i matchen nu! Negativa vibbar för oss inte framåt å uppåt!Har du inget konstruktivt att säga... då kan du dra på dig gnaget tröjan igen och beblanda dig med den gulsvarta massan...

Marie Hallman sa...

Anonym: vi får väl se varje situation är ju unik på något sätt.

Vassrycket:förstår det!

Anonym:Han har tvåårskontrakt i Dinamo till att börja med...

Anonym: Fast lägga all skuld på almtorp känns inte rätt tycker jag!

Anonym: förstår känslan, vi får se vad de får ihop. Betänk också att Rögle slutade sjua, tog sig till kvalserien via allra sista matchen i förkvalet bland annat tack vare Oskarshmans kollaps, Väl i KS gick man upp i elitserien så tar man sig bara till förkvalet åtminstone = sjua, så kan allt hända.

Pluggen sa...

Tråkigt med Tellan, jag hade hellre velat haft honom än Wesslau den senaste säsongen, men men...
Som vanligt så rapporterar du bäst!:)