onsdag 23 maj 2012

Silly season DIF: Timmy Pettersson och Alexander Falk in.

Det blev lite fel i planeringen uppenbarligen men nu har även back nummer två av de två backar som Challe Berglund utlovade till förra veckan presenterats. I går, tisdag, blev Elias Granath officiellt klar för klubben och i dag, onsdag blev värvningen av Timmy Pettersson officiell.

"En riktig guldvärvning", säger Challe Berglund i ett pressmeddelande.


Jag sitter jättedumt till idag, har mest varit på körande fot och nu ska jag skriva fotboll åt TT och då går det inte att göra intervjuer, men den utlovade intervjun kommer antingen sent i natt när jag kommit hem från fotbollen i Södertälje eller under dagen i morgon i stället.

Herr Pettersson är däremot inte så pigg på att svara i telefon, jag har sökt honom men inte fått svar än så den intervjun får bli en annan dag.

Men skit samma, Timmy Pettersson känns som en bra allsvensk värvning för DIF som ju jagat honom i ett par år. Och som efter spel i KHL(Severstal Cherepovets) för två säsonger sedan och tyska topplaget ERC Ingolstadt (DEL) senaste säsongen nu gör comeback i DIF.

Om det beror på någon personkemi eller andra omständigheter låter jag vara osagt. Han verkar, enligt de uppgifter jag har fått, sonderat terrängen lite med gamla rävar som Fimpen Eklund och Linkan Bremberg innan han bestämde sig och det är klart att de goda vitsorden därifrån om Djurgårdens satsning åtminstone inte varit till nackdel... eller för att uttrycka sig i klartext, säkert har haft inverkan på beslutet.

Det finns ett kul citat med i DIFs pressrelease föresten där säger Berglund att:

"Jag ringde Timmy för sex veckor sedan på vinst och förlust, men då skulle han på semester. Jag ringde igen för två veckor sen och då hade han bestämt sig för att bosätta sig i Stockholm och ville spela i Djurgården."

Så enkelt kan det alltså vara ibland. Ibland stämmer det bara och då blir det jackpot andra gånger får sportcheferna tjata hål i huvudet på agent och spelare och det blir ändå inget. Eller så försöker man inte för att det känns som att spelaren "ändå är utom räckhåll".

Så bra för DIF då att Challe tog det där samtalet på vinst och förlust. Challe säger för övrigt så här om Timmy som tidigare spelat 200 matcher och gjort 71 poäng för DIF under sin tidigare tid i klubben:

- Han kom hit 2006 när jag och Hans Särkijärvi tränade och var med hela vägen till finalåret. Alla Djurgårdare vet att han var riktigt bra under den resan. Timmy är en ledarfigur som kommer att vara väldigt viktig för oss. Han är stabil och kan användas i alla spelsätt.

Apropå backar så har Djurgården även fyllt på underifrån då man i dag gick ut med att Alexander Falk (inte släkt med DEN Falk) plockas upp från J20 och får ett seniorkontrakt.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Granath o Timmy! Äntligen 2 bra backar.
Nu väntar vi på målvakt o besked om Otto, Mackan o Printz?
Hört nåt?
Inget om Kyle eller M.Carlsson heller men dom får nog inte stanna, eller?

Richardlj

Marie Hallman sa...

Richardlj Otto sa ju själv att det nog skulle lösa sig, Mackan coh Printz vet jag inte.
Kyle lär ju vara körd. Minst sagt efter de hot han fick. Carlsson har opererat ett sports hernia frågan är om och när han kan fortsätta med hockey.

Anonym sa...

Marie, hur vet du att Kyle blivit hotad? mycket vinklad media och skylla ifrån sig prat.

Marie Hallman sa...

Anonym: Nej inte mycket vinklad media där. JAg har hört från trovärdiga källor att DIF inte kunde spela honom de sista matcherna. Man var rädda för hans säkerhet helt enkelt plus att han själv berättat om hoten.
Men oavsett vilket så kan DIF fansen nog räkna in honom under "definitivt inte" i kommande säsongs trupp.

Anonym sa...

Kan du kolla med Mackan o Printz?
Vår lagkapten har ju helt gått under isen.
Inte ett ljud sen vi åkte ur!
Mycket dåligt.
Vilken målvakt tror du eller hört nåt ryckte?

Richardlj

Stockholmare sa...

Skriva om fotboll? Blasphemy i tell you! Blasphemy! :)

Marie Hallman sa...

Richardlj: Jag har sökt Mackan men han svarar varken i mobil eller på sms. Kan inte göra mer då tyvärr.
Han verkar inte vilja prata med någon som det verkar eftersom ingen har lyckats få tag på honom.

Printz däremot kan jag slå en pling!

Har bara hört lite lösa målvaktsrykten, verkar som man la väldig kraft på Tellan men det är ju historia nu.

Stockholmare: Man måste ju leva också!!!

Anonym sa...

one Decrease the coverage in case your car is outdated. You might not need accident insurance to have an older car design. Collision insurance pays for destruction a person inflict in your car, and it also could be eliminated if the vehicle will be aged plus overtaking it really is even more most affordable than fixing it. chwilówki To begin with, it is best understand that will life insurance drops in to quite wide lessons: Whole plus expression. The fundamental difference in between term and complete insurance coverage is this: A moment period insurance is usually living defense only.