onsdag 9 maj 2012

SVERIGE-TYSKLAND 5-2 (1-1, 2-1, 2-0)


MATCHEN:
MMM+ (plusset för de fina målen! Lite för ojämnt tempo annars tycker jag)

MÅLVAKTER:  
Viktor Fasth, Sverige och Dennis Endrass, Tyskland

PUBLIK:  
 11 500 vilket är utsålt under VM (färre stolar pga tvloger, pressplatser, Skodabilar mm)


DOMARE:  
Danny Kurmann (Schweiz) och Konstantin Olenin (Ryssland)

BÄST I SVERIGE  
MMM Henrik Zetterberg, f och Erik Karlsson, b.
MM Niklas Hjalmarsson, f, Viktor Stålberg, f,  
M  Johan Larsson, f.

BÄST I TYSKLAND:
Patrick Reimer, f.


MÅLEN:
FÖRSTA PERIODEN
1-0(1.17) Marcus Krüger (Gabriel Landeskog, Viktor Hedman)
Krüger skjuter i i stolpen, pucken studsar ut till sargen och in i slottet igen. Där står Landeskog tar skott, retur Endrass och nu får Krüger in pucken. Bra förstapass innan allt det där av Viktor Hedman.

1-1(19.59) Philip Gogulla (Kai Hospelt)
Kai Hospelet fiskar upp pucken bakom svenska målet, slänger in den i slottet, där stätter Philip Gogulla fram klubban och styr in kvitteringen


ANDRA PERIODEN
2-1(6.38) Viktor Stålberg (Simon Hjalmarsson)
Satan vilket mål. Det var lite stiltje i spelet, då kommer Hjalmarsson in och åker slalom genom tyska försvaret - passar över till andra stolpen där Stålberg bombar in 2-1 med ett direktskott.

3-1 (8.14) Erik Karlsson (Henrik Zetterberg, Loui Eriksson) Spel 5 mot 4
Zetterberg åker längs långsidan och fintar bort några tyskar, pass in i banan till Erik Karlsson som gör 3-1 med ett fenomenalt slagskott. Kabrak bara.

3-2 (16.58) Patrick Reimer (Christopher Fischer, Philip Gogulla)
Bra spel av Tyskland som spelar pucken från vänster långsida, via Fischer i mitten, snett bakåt till Reimer som på halvdistans lyckas pricka in reduceringen längs isen.


TREDJE PERIODEN
4-2 (2.30) Niklas Persson (Johan Larsson)
Stor underhållning när Johan Larsson lägger en pass genom målgården och där tunnlar en tysk med sin passning fram till en fri Persson, som gör målet. Klass på den passen!

5-2 (8.32)Johan Franzén (Henrik Zetterberg)
 Zäta åker helt sonika ifrån sin uppvaktning, passar rakt över till Franzén på andra sidan, han tar skott, det tar i ribban och blir retur, men när fyra tyskar svänger ut i rundeln och letar puck åker Franzén in framför mål där pucken dumpit ner och petar in femman.


SKOTT:  45-17 (14-8, 16-5, 15-4)

UTV.MIN: 2-6 (2-0, 0-4, 0-2)


UTROPSTECKEN: 
!!!  Tidiga ledningsmål. Sverige har nu tagit ledningen inom ett par minuter i samtliga matcher. Bra att man sätter ner skrillan direkt.

!! Henrik Zetterberg! Så stark han är, gör ensam och inträngd ändå bort fyra tyskar. Är överallt och styr och ställer och när de andra inte går som han säger så fixar han det själv. Grym!

FRÅGETECKEN: 
???  Slarv i försvaret. Nog för att Sverige bara körde  med fem backar men det ser inte bra ut när Tyskland får stå och mata skott framför Fasth helt ostörda. Nu var deras skytte allt annat än bra – som tur var får man väl säga.

??  Det har varit en del problem med sargen och var det igen. Plexiglaset lossande i ena kurvan vid en tackling och verkade svår att få tillbaka i rätt spår. Tog en evighet när de håll på där och fipplade.och till slut kom dit med en kofot och meckade. Hm.


MER AV DET HÄR TACK... 
Henrik Zetterbergs inställning. Det spelar ingen roll vilka han möter och vad det står i matchen. Det är full gas som gäller bara. Punkt. Såg inte en tempodipp där inte. Ett föredöme.


...MEN GÄRNA MINDRE AV DET HÄR:  
Jo, ja, Sverige vann och då ska man inte gnälla men jag gillar inte att Tre Kronor plötsligt tappar tempo och framför allt fokus och släpper in motståndarna i matchen. Jag förstår att man inte orkar gå hundra jämnt men det här med goda vanor ska inte underskattas, oavsett vem som står på andra sidan och hur mycket/lite poängbehov ma har.

MATCHENS SKÖNASTE MOVE:
Jag gillar verkligen när spelare kommer in och drar upp tempot. Som Niklas Hjalmarsson vid 2-1. Det var som om någon tryckt på en knapp så körde alla plötsligt dubbelt så fort.

CITATET
”Vi hade en dipp i dag”
(Förbundskaptenen Pär Mårts var inte nöjd med spelet på presskonferensen efter matchen.)

Så här har det gått under VM (inklusive genrepet)
1 maj, Sverige USA: förlust 2-3
4 maj, Sverige-Norge: Vinst 3-1 (Jhonas)
5 maj, Sverige-Tjeckien: Vinst 4-1 (Fasth)
7 maj, Sverige-Danmark: Vinst 6-2 (Jhonas)
9 maj, Sverige.-Tyskland:  Vinst 5-2 (Fasth)
Inga kommentarer: