lördag 12 maj 2012

VM Erik Karlsson: " Vi vill inte vika ner oss"

(Erik Karlsson. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Rysk seger med 7-3 men något mentalt övertag på Tre Kronor har de inte skaffat sig, menar Erik Karlsson:

-Nej absolut inte. Vi vet att de är bra, Malkin gör en grym match så jag får ligga lite hårdare på dem i mina spelvändningar. Jag ger dem kanske lite för mycket ibland, det är som det är, bara gå vidare. Vi gör en okej match, de är lite bättre, det är därför de vinner, analyserar Ottawabacken.

Ryssarna var även duktiga på att utnyttja alla de pp som man fick med sig i framför allt andra perioden:

-Det är tufft alltså. Jag tycker att vi har matchen i början men en match är i 60 minuter och tyvärr drar de ifrån i början av tredje då de gör två snabba direkt och vi kan inte riktigt jobba tillbaka även om vi har ett antal bra målchanser – och ett fem minuter power play som vi borde ha gjort mål på men det ville sig inte riktigt i dag. Det är givetvis tungt men vi ska inte gräva ner oss för en förlust, halva turneringen är ju kvar att spela, säger Karlsson.

De får flera utvisningar med sig och kan gå ifatt till 2-3 och 3-3
-Det är som det är, vi kan inte göra så mycket åt det just nu. Det var en tuff match, ibland händer det grejer som inte alla hänger med på då blir det som det blev och det är inte så mycket att göra åt saken.

Det känns som att ni tappade kylan när de höll på och filmade?
-Ja, det är klart. Det är lätt att säga på efterhand vad man ska göra och inte göra men matchen var som den var, den var het och jag menar, vi vill inte vika ner oss. Det är stor chans att vi möter de här i en mycket viktigare match (läs finalen).

Vad känner du kring deras  agerande på isen?
-Nej men … det är som det är. Det får stå för dem. Vi spelar vårat spel och nu är matchen över, det finns inte så mycket att prata om. Jag tänker inte säga någonting som kan gå vidare.

Vad är dina tankar kring Franzéns smäll? Vad känner man när en lagkamrat ligger där och det bara pumpar blod?
-Ja jag vet inte var det tog om det var näsan eller en tand eller vad det var. Det är en ful grej, det är en solklar fem minuter och han får fem minuter. Där har vi chansen att komma tillbaka. Förhoppningsvis så mår han bra och spelar i morgon (lördag mot Italien) igen.

Han var ju kung på isen innan, sedan kändes det som han saknades rejält när han klev av?
-Ja han är ju en viktig spelare i vårat lag, han spelar mycket power play och gör ett bra jobb framför mål. Han är en viktig kugge som vi hade behövt men jag tycker Niklas Persson som fick komma in och spela gjorde det bra också. Och vi hade bud på ett par (mål) men det ville sig inte riktigt.

Ja ni hade ju fem minuters överläge-utan att näta?
-Nä men vi hade bra tryck, skapade bra lägen. Vi hade lika gärna kunnat göra fyra mål, nu gjorde vi inget. Vi gjorde tre över hela matchen och det är väl helt okej och inte så mycket att säga om det. För spelet är där, det är bara det här lilla sista som inte ville sig.