fredag 4 maj 2012

VM Fredrik Pettersson bröt armen, Jonte Ericsson klev av med blödning


Det gick 35 sekunder och blev tre byten. Sedan hade Frölundas Fredrik Pettersson spelat färdigt efter att ha knuffats in i den norska målburen:

– Ja han bröt armen stackars Pettersson. Han åkte ju in i stolpen tidigt, det var inte så mycket att snacka om. Det sa han direkt när han kom till mig, säger Tre Kronors läkare Björn Waldebäck till bloggen.


När han reste sig och åkte därifrån såg han obekymrad ut, skakade lite lätt på handen bara?
– Jomen det behöver inte göra så ont, inte just i början men det kan göra ont sedan då. Men Pettersson hade rätt, han har brutit sin arm. Rakt av här (visar strax ovanför handleden).

Vad innebär det?
– Att han har sommarlov nu, men sedan ska det inte innebära så mycket. Det brukar läka, när man gipsbehandlar de i fyra veckor. Det bör inte följa med in i nästa säsong, det ska det inte göra.

Detroitbacken Jonathan Ericsson klev också av, men efter totalt spel i 5.30 i första perioden:
– Han fick en blödning i muskeln. Det var lite säkerhetsskäl som gjorde att vi plockade av honom också. Han hade lite dålig kraft och vi känner att vi är i början av turneringen. Det är möjligt att han hade kunnat fortsätta spela men då är risken att det blöder till extra och då rinner dagarna iväg. Vi hoppas han kan spela i morgon, jag kan inte säga med säkerhet men jag tror det.

Blödning, vad menar du, som en lårkaka?
– Ja det beror på var det sitter men det är en blödning i en muskel.

Vill du säga var?
– Nej inte just nu

3 kommentarer:

Anonym sa...

In med Bång!!!!

Pelle sa...

Det här borde öppna för Daniel Bång. Ju fler gnagare i laget, desto bättre och mer intressant turnering :-)

Marie Hallman sa...

Anonym och Pelle Johan Larsson gick in och ersatte fredrik