fredag 4 maj 2012

VM Landeskog " Det är väl ordet man kan använda, hockeygodis"


 
(Gabriel Landeskog njöt av att se lagkompisarnas fina mål. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
 
Kandidat till årets rookie och så VM-debut på det. Livet rullar på för Gabriel Landeskog som längtat efter just att få spela VM sedan han var liten grabb:

– Ja, det var kul, riktigt roligt! Men jag försökte bara ta ett byte i taget och komma in i turneringen och vara så bra som möjligt men det var skönt att vinna matchen. Det var det viktiga, säger Coloradoforwarden.


Han fick som väntat gå in i en kedja med Calle Järnkrok och Jakob Silfverberg och slutade på totalt 15.48 i istid, ett skott på mål och två utvisningsminuter.

Var det som du hade väntat dig?
– Ja, jo ... jag visste inte riktig vad jag skulle förvänta mig men det var väl att gå in i en VM-turnering då är det inte så lätt att sätta målsättningar eller förväntningar sådär så jag försökte bara ta ett byte i taget, ha kul där ute och bidra med det jag kan.

Vad känns skönast?
– Nä men just att vi fick en bra start på turneringen, att vi fick vinna matchen och det var ... självklart har norrmännen visat ännu en gång att de har ett bra lag, de har kommit en lång väg i norsk hockey. Så det var kul fast det satt lite långt inne där, deras målvakt spelade bra. Men det var kul att alla fick bidra på sitt sätt och att vi fick trycka dit några mål, säger Landeskog.

Det här var första gången där Mårts fick samla VM-laget till match i skarpt läge men det:

– ... Funkade bra, det är riktigt bra spelare i det här laget. Det är lite annorlunda att sitta i båset bredvid Affe och Zäta och de här grabbarna, men det är riktigt kul. Vi har så mycket talang i det här laget och tar vi en match i taget och alla fokuserar så ska det här gå vägen.

Erik Karlssons passning till Jakob Silfverberg vid 1-0 i första - vad ska man kalla den? Hockeygodis?
– Ja, det är väl det ordet man kan använda, hockeygodis. Det är kul att titta på honom när han spelar, han har roligt där ute, det syns.

Loui Erikssons 3-1-mål var också en delikatess?
– Jamen det är... tre riktigt bra spelare. Det var Affe till Loui till Zäta till Loui, det var riktigt kul att se. Det är bara sitta i båset och njuta.

Nu väntar Tjeckien, törs ni spela så här mot dem som är ett mycket mer stängt och defensivt lag?
– Jomen jag menar... det är klart att vi måste fixa några grejer och ha mer tålamod men det är bara första matchen så det är klart att vi måste ha ännu bättre fokus i morgon och trycka dit några puckar till när vi får lägen men nu spelar deras målvakt riktigt bra. Det kan man inte säga så mycket om. Men vi ska bara fortsätta spela vårat spel oavsett vilken motståndare vi spelar mot.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ärligt. Vem fan är Gabriel Landeskog? Har aldrig hört talas om honom innan den här matchen och när man såg honom på isen blev men inte speciellt imponerad heller. Någon okänd junior som Mårts tagit med för att se och lära eller? Han tillförde i vilket fall som helst inte mycket.

Marie Hallman sa...

Anonym. Du följer inte NHL så mycket va? Tvåa i draften förra sommmaren, kandidat till årets rookie i NHL med 20+32 poäng och plusminus på + 20 den här säsongen för att nämna lite om honom.

Anonym sa...

Du var ju en skaplig pajas, pinsamt av dig säger jag bara!