fredag 4 maj 2012

VM-Nicklas Kronwall: "Allt handlar om inställningen"


 (Niklas Kronwall och Henrik Zetterberg till vänster efter värmningen. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Bara timmar kvar till nedsläpp nu, Erik Karlsson och Daniel Alfredsson har anslutit och det var ett fokuserat gäng som värmde inför premiärmatchen på Hovet mot Norge kl 20.15 i kväll (fredag).

Niklas Kronwall såg pigg ut och konstaterade efter värmningen att:


– Det känns bra, det ska bli skitkul! Alla är väldigt exalterade och ser fram emot det här. Alla vill bara att det ska börja nu. Och det var inget snack om att alla ville åka, det gick ganska fort innan de tankarna kom. 

 
(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
 
Har ni spekulerat lite på vägen hem hur det kommer att gå?
– Nej, det är mer det att man får spela i Tre Kronor igen som lockar, med tanke på att det var ett tag sedan sist som vi fick möjligheten att vara med på ett VM i alla fall, säger Niklas Kronwall.

Att VM spelas hemma är förstås en extra krydda men Detroitbacken ville inte fokusera så mycket på just det och de känslor som kommer att välla över svenskarna när de skrinnar in på isen:

– Nej, vi får ta det som det är. Vi måste fokusera på det jobb som vi ska göra på isen, sedan var vi är någonstans. Såna tankar får komma någon annan gång. Vi måste hålla fokus på det vi ska göra.

 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 

Norge känns inte som någon mastodontmotståndare i premiären?
– Nä men det var det inte förra året heller och då vann Norge. Så de har många skickliga spelare, de flesta av dem spelare i elitserien och när jag såg laguppställningen kände jag igen de flesta av dem. Så de har skickliga spelare, det är inget snack om det. Det gäller att ha rätt attityd och rätt inställning till uppgiften.

Är det till och med svårare att möta ett lag där man inte är van att möta spelarna?
– Ja det kan ju vara det! Men allt handlar återigen om inställningen. Kan vi komma in och visa vad vi vill redan från första start så kan det gå vägen men det är just det, att börjar man tänka och göra det svårt för sig då kommer vi hamna i trubbel.

Inga kommentarer: