fredag 4 maj 2012

VM-PREMIÄR SVERIGE-NORGE 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MATCHEN:
MMM+

MÅLVAKTER:  
Jhonas Enroth, Sverige, 95 % och Lars Haugen, Norge 93,18 %

PUBLIK:  
7 770


DOMARE:  
Vladimir Baluska (Slovakien) och Brent Reiber (Schweiz)

BÄST I SVERIGE   
MMM Erik Karlsson, b, Henrik Zetterberg, f
MM Marcus Krüger, f, Nicklas Hjalmarsson, f, Jhonas Enroth, mv
M Loui Eriksson, f

BÄST I NORGE:
Martin Röymark, Anders Bastiansen 

MÅLEN:
FÖRSTA PERIODEN
1-0(16.48) Jakob Silfverberg (Erik Karlsson, Calle Järnkrok) Spel 4 mot 3.Pass bakåt av Järnkrok till Karlsson, som vickar lite i väntan på rätt läget och preciiiiis i rätt tiondel smeker han i väg pucken till Silfverberg som mjukt men bestämt lägger in 1-0

ANDRA PERIODEN
1-1 (00.20) Mads Hansen (Per-Åge Skröder) Skott från Per-Åge Skröder och styrning av Mads Hansen som stod välplacerad och var stark i kroppen när Staffan Kronwall försökte flytta bort honom.

2-1 (2.29) Marcus Krüger (Nicklas Hjalmarsson, Daniel Alfredsson). Hjalmarsson tar pucken bakom mål, trampar in med den till slottet, lägger en pass rakt över till Krüger som omarkerad bara sätter bladet till och styr in vid stolpen.

TREDJE PERIODEN
3-1 (4.18) Loui Eriksson (Henrik Zetterberg, Daniel Alfredsson) spel 5 mot 4. Oj vilket mål! Så fredagsmyyyyys som man begära. Dropp bakåt av Zetterberg till Alfredsson, pucken tillbaka till Zetterberg som klapp, klappspelar med Loui Eriksson som till slut – glidandes baklänges – avslutar med ett mjukt, fint skott i höjd med  mållinjen sätter trean ur minsta möjliga vinkel. Mums

SKOTT:  44-20 (17-10, 16-5, 11-5)

UTV.MIN: 18-16 (12-12, 2-2, 4-2)

UTROPSTECKEN: 
!!! Erik Karlssons passningar! Hockeyporr på hög nivå när han smeker iväg pucken med kirurgprecision.

!! Vilka heta känslor i första. Ett par tre vilda fajter redan i period ett. Norge = avslaget? No(r)way kändes det då men sedan tog nog mjölksyran ut sin rätt. Tempot gick ner. Liksom fighterlusten.

! Fredrik Pettersson bröt armen efter 35 sekunders spel efter att ha blivit intryck i målramen. Skakade lite lätt på handen och såg ut som inget hade hänt när han åkte av isen. Men det hade det ju, segt virke i Fredrik och trist som fan med skadan. Snacka om att man lider med det krigarhjärtat.

FRÅGETECKEN: 
??? Domarna. Men hallå? Strävade de efter Nobels fredpris? Fick panik varje gång spelarna gick på mål ju?

?? Först klev Fredrik Pettersson av med handsledsbrott efter att ha åkt in i målburen, sedan klev även Jonte Ericsson av med en blödning.  Räcker det med tråkiga nyheter nu? Hoppas det.


MER AV DET HÄR TACK... 
Loui Erikssons fina handleder. Och som han använder dem. Nu var det ett skott i stolpen, och ett över öppet mål innan målet kom men här finns ett underbart sparkapital.

.....MEN GÄRNA MINDRE AV DET HÄR:  
Halvfullt i en VM-premiär med det mest stjärnspäckade laget på år och dagar. Hade Hocvkeyförbundet tagit halva priset på biljetterna istället för lyxpriser som nu så  hade man haft fullt = samma intäkter men dubbelt så mycket folk på läktarna. Och ett galet tryck. Barnfamiljerna har inte råd och de vill man ju få in här, det är de kidsen som ska stötta och vara publik i 20 år framöver. Uselt!


MATCHENS SKÖNASTE MOVE:
Svårt att välja mellan Karlssons passning och Erikssons mål men... passningen får det bli.  Teknik, finess, passion och spelsinne i en och samma underbara förening.

Så här har det gått under VM (inklusive genrepet)
1 maj, Sverige USA: förlust 2-3
6 maj, Sverige-Norge:

3 kommentarer:

jobe83 sa...

Helt klart dyrt. Det är NHL-priser på platserna, inte helt befogat på en gruppspelsmatch mot Norge. 800kr för en kortsideplats på andra våningen på Globen. 350 för de absolut sämsta platserna. 1300-1500 om du vill ha bra platser. Familjen är 5 st = 3200 på B-kortsida, 7500 för de bra platserna, per match. Kom igen liksom.

Linus sa...

Tror inte det är svenska hockeyförbundet du ska skylla på utan det internationella. Hittade följande inlägg hos Mr Madhawk av signaturen Maria när denne också hade synpunkter på biljettpriset.

"Skyll inte på svenska förbundet – det är det internationella hockeyförbundet som sätter priserna. Jag vet att svenska förbundet har flera gånger påtalat de höga priserna och att dessa kommer att skrämma bort folk men att detta bara har getts kalla handen av det internationella förbundet med motiveringen: ”Äh, ni är ju ett ishockeyland och dessutom så måste folk lära sig att betala för att se stjärnorna spela”. Jag har själv varit inblandad på ett hörn när det gäller marknadsföringen av turneringen och mer jobbigt envisa personer än de 50-åriga farbröderna på internationella hockeyförbundet är svåra att hitta. De anser att de vet bäst och alla andra är idioter. Vi ville exempelvis lägga de tidiga matcherna (nedsläpp 13.15) i Hovet och göra ett event runt dessa med billiga biljetter (110 kr för dyraste. 65 för billigaste) men vi blev utskrattade när vi kom med det förslaget. ”Vet ni hur mycket ett sånt här evenemang kostar??? Då kan vi inte få småsmulor tillbaka och är inte Sverige ett hockeyland? Det har ju ni påstått i alla fall” har bland annat varit det vi fått höra. Vi har också försökt få till events på stan, hockeyturnering på Sergels Torg etc men det har vi heller inte fått igenom för enligt IIHF ska allting ske i området runt arenan, där ”mest hockeyintresserade finns”. Jag fasar för att vi ska jobba ett år till med dessa messerschmitts."

Men 1400 spänn för en bra biljett är ju bara ett par hundringar från ett årskort för AIK exempelvis. Internationella hockeyförbundet verkar överskatta sin egen produkt.

Marie Hallman sa...

Jobe83 och Linus
De medgav själva att de trott på helt fel prisbild. Men bra att du ändrade!