fredag 11 maj 2012

VM Zetterberg: " Det gäller att fortsätta ha den glädjen"


 
(Zäta bygger liret på glädjen. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
 
Fyra raka segrar och riktigt fin och rolig hockey. Sverige har imponerat så här långt i VM. Men det som slår en allra mest är den stora glädje som finns i laget. Det är leenden på läpparna både på och vid sidan av isen mest hela tiden.

– Ja det har varit skoj hittills det har det varit men det är ett roligt gäng och vi spelar bra hockey sedan är det ju alltid kul när man vinner, konstaterar Henrik Zetterberg.


Det må låta lite larvigt att prata om glädje men det är viktigt att den finns för att det ska gå bra och det är viktigt att det inte bara är påklistrade smajl utan just sån här glädje, ändå inifrån hjärtat som lyser igenom.

– Jo det är väl det, det gäller att fortsätta ha den glädjen. Nu börjar ju turneringen lite mer på allvar snart då, ryssarna blir en otroligt tuff match, sedan är det inte så många matcher kvar till kvarten så det kommer att bli tuffare och tuffare för oss. Men håller vi kvar glädjen så länge som möjligt så tror jag det blir rätt bra för oss, säger Zetterberg.

Kan ni spela ut så här som ni har gjort även mot Ryssland tror du?
– Det kommer helt klart bli svårare. De kommer ju ha mycket mer puck än vad de andra nationerna har haft när vi har spelat, så att det kommer bli en annan spelbild tror jag men vi ska försöka när vi väl har pucken att ha den så länge som möjligt och utnyttja våra kvaliteter.

Vad blir viktigast mot ryssarna?
– Det är att spela vårt spel, som vi kan och ta tag i det från start. Vi har ju haft fantastiska starter hela vägen nu i alla matcher och varit väldigt fokuserade, det måste vi få nu också. För vi vet att i vissa stunder kommer dem att dominera mot oss och det gäller att hålla de stunderna så korta som möjligt

Inga kommentarer: