onsdag 11 december 2013

Säsongens galnaste vändning ?!

Det blev en minst sagt märklig upplösning på matchen i Malmö med en mäktig vändning för hemmalaget som vände matchen mot DIF och gick från 0-2 till 4-2 på åtta minuter i slutet av tredje perioden.

Viasat intervjuade Tomas Kollar i andra pausen. En märkbart irriterad och frustrerad Tomas Kollar var så arg på Malmös insats att han knappt kunde prata.

Och tydligen var både Mats Lusth och Björn Hellqvist detsamma för de delade enligt Malmöspelarna ut en "rejäl blåsning", bänkade nästan hela laget och krämade ur sex, sju spelare  - och det var inte de största stjärnorna - allt som bara gick och lite till.

Det dröjde till halvvägs in i tredje innan gensvaret kom och som det kom! DIF som sett lugna, stabila och trygga ut föll ihop som ett kort hus när mål efter mål rasade in.

Men så är hockey. Den som är mentalt starkast för stunden vinner och förutom att Malmö - som inte hade gjort mål på åtta perioder - plötsligt gick på raketbränsle så visade DIF att de tre senaste segrarna inte har gett det grundsjälvförtroende  som hade behövts för att stå emot orkanen MIF.

Det är bara att bita ihop nu för DIF och börja om.  Någon gång ska det väl gå att få ingång en riktig fetingsvit och bara för att man gjorde bort sig under en halv period nu behöver ju inte det rasera allt framåt. Eller det får inte rasera allt framåt det vore för dåligt.

MALMÖ-DJURGÅRDEN 4-2 (0-1, 0-1, 4-0)