tisdag 3 december 2013

Hårt slit men var är målet? Och målen?

 (Sebastian Idoff gjorde en bra match men det räckte inte. FOTO RICHARD HIMBERG)

Att bara göra ett mål per  match - det brukar sällan vara någon framgångsväg i ishockey. Nu slutade kvällens med med en reducering till 2-3 för SSK, men det målet kom med en sekund kvar och det var så dags då.

Jag såg (på Viasat) SSK ta emot Västerås och tycker ändå att SSK jobbar och sliter. Men det är just det. 


Där SSK tvingas jobba och slita för varje meter kuggar Västerås i på ett (för dagen i alla fall) avundsvärt sätt. Där SSK måste slita röven av sig för att få in pucken står VIK-spelarna och bara sätter bladet till – styrning in vid två av målen.

Västerås första mål, av Jeremy Williams, var i och för sig ett konstmål. Sebastian Idoff som gjorde en bra match och både plockade frilägen och närskott blev grundlurad av transatlantens skottfint när han gick till vänster, bytte tyngdpunkt och gick åt höger med pucken långt ut på bladet (tänk Kenta Nilsson/Peter Forsbergmove där).

Apropå Williams… Han gjorde ett mål och två assist. Luca Caputi som styrde in 1_3 spelade fram till 1_2  och där har ni en skillnad till. Där SSK inte lyckats hitta rätt i AHL-djungeln fullt ut har Västerås (till slut) skördat framgångar i värvningsracet på andra sidan pölen. Visst, VIK har gått på några minor de också men de har varit snabba att byta ut de spelarna och leta nytt och bättre och har fått i hop det bra så här långt.

 (Thörnberg gjorde SSKs enda mål. FOTO RICHARD HIMBERG)

Jason Gregoire gör det ändå helt okej i SSK även om han är lite för ensam och visst, Phil de Simone fick in en reducering med en sekund kvar men det Jesper Thörnberg som gjorde SSKs enda mål och nog känns det som att sportchefen Per Nygårds lyckas bättre med de svenska lånen/värvningarna än hans utländska dito.  

Om det är en slump eller inte, har jag ingen aning om men det är ett konstaterande.

 (Messy messar man inte med. FOTO RICHARD HIMBERG)

Nu spelade inte målsökande pjäser som David Pastrnak eller Damien Fleury, med fler men att målskörden är för klen, det ser vem som helst. Facit på tio senaste matcherna är en 3-0 vinst (mot Troja) och en 2-1 vinst (mot DIF) – och så åtta förluster. Och det håller ju inte.

Att (hårdraget) vara överallt utom inne mot målet håller inte heller och är det något som känns som – eller borde väl vara i alla fall – en lätt sak att ändra på så är de att gå hårdare på mål, titta mot mål, ha siktet mot mål. Nu blir det lätt någon slags vaccum ute på kanterna. Och där är det svårt att jobba in målen som ger segrarna.

 (Sebastian Idoff FOTO RICHARD HIMBERG)

Noterbart är föresten att Sebastian Idoff kom in och bytte av Niklas Lundström mot Malmö i tredje perioden Mot Malmö för några  matcher sedan och att han sedan har fått stå i fyra i de fem senaste matcherna. Idoff har gjort det bra men med måltorka framåt så har det inte hjälpt.

Nye backen Peter Nolander debuterade i SSK-tröjan. Var lite otjamad i en del situationer men har ju å andra sidan inte spelat på över ett halvår så han får ett okej i alla fall.

Resultat senaste tio matcherna:
Mora (b) 2-5, Karlskrona (h) 2-6, Timrå (b) 1-6, Troja (h) 3-0, BIK Karlskoga (b) 1-3, Malmö (b) 3-6, Björklöven (b) 1-2, Oskarshamn 2-3, Djurgården (b) 2-1, Almtuna (h) 1-2, Västerås (h) 1-3.


 (Linus Fröberg FOTO RICHARD HIMBERG)

SSK-VÄSTERÅS 1-3 (0-0, 1-3, 1-0)
FÖRSTA PERIODEN
-
ANDRA PERIODEN
0-1(3.45) Jeremy Williams (Christoffer Björklund)
1-1(13.07) Jesper Thörnberg (Robert Carlsson)
1-2(16.40) Filip Sandberg (Luca Caputi, Jeremy Williams)
1-3(19.56) Luca Caputi (Thomas Mitell, Jeremy Willimas) Spel 5 mot 4.

TREDJE PERIODEN
2-3 (19.59) Philip Desimone (Robert Carlsson, Jake Marto) Spel 5 mot 4.

SKOTTEN 21-22 (8-4, 6-12, 7-6)


MÅLVAKTERNA: Sebastian Idoff, SSK, 86,36 % och Jonas Fransson, VIK, 90,48 %

Inga kommentarer: