söndag 15 december 2013

"Allt blev fel"

(FOTO JESPER ZERMAN)

Jag jobbade åt TT i kväll på matchen. Man skickar en kort text utan citat på slutsignal och en längre med citat senare till TT. Här har ni den med citat (tyvärr inte tid att göra något eget så all ev cred är till TT):

****

AIK hade chansen att ta sig upp ovanför Kvalseriestrecket – men tog den inte. Med säsongens största förlust (1_8) gav AIK istället streckrivalen HV71 lite extra andrum under julvilan.

– Jag måste be om ursäkt till våra fans som betalar dyrt och får se det här. Nu kapitulerar vi.  Det är inte acceptabelt, säger AIK-tränaren Rikard Franzén, till TT.

AIK kom till hemmamatchen mot Brynäs med fyra vinster på de sex senaste matcherna. Hade övertidsvinsten mot Modo och trepoängaren mot Örebro i veckan följts upp med en tredje rak seger hade AIK skapat sig ett mentalt övertag och klivit förbi HV71, med nye tränaren Torgny Bendelin, i tabellen. Nu ligger AIK kvar på kvalserieplats, en poäng efter Jönköpingslaget.

– Ja vi borde ju ha gått ut, haft kul och bara gasat. Den här dippen kommer lite ologiskt på något sätt. Men vi fick inte igång trycket alls, såg riktigt bleka ut. Sedan gör Brynäs bra saker, men det får ändå inte bli 8-1, säger AIK:s lagkapten Patric Blomdahl, till TT.


TT: Brynäs spelar just så aggressivt och tajt som ni vill spela men inte gör?
– Ja, vi måste ju vilja delta och vara med. Nu gör vi säsongens sämsta match. Tidigare har vi inte vikt ner oss på det här sättet och jag är besviken på att vi lägger av i princip i tredje. Har man gett allt och känner att de andra var bättre, då kan det vara okej att förlora på något sätt men nu gav vi det inte en riktig chans, analyserar AIK-kaptenen.

För av den fina formen i veckan syntes inte mycket nu, AIK-spelarna såg istället mestadels stressade och otajmade ut.

Och frågan är vad AIK ska göra under julledigheten för att inte bli fastnaglade under kvalseriestrecket i vår?

– Vi kanske ska ha en vecka där vi fokuserar på kamp och intensitet och är på varandra och skapar lite känslor, säger Patric Blomdahl.

– Det kanske bara är att glömma en sån här match, allt blev fel, säger Rikard Franzén.

För Brynäs_som har haft stora skadeproblem hela hösten_ blev 8_1_segern en desto roligare julklapp till fansen.

Bäst på planen_kedjan med Bill Sweatt (2+1), Jesper Ollas (0+1) och Jonas Nordquist (1+3):

– Bill är hur snabb som helst, det passar mig. Jeppe är lite mer en som håller i pucken, vi två jobbar, så sticker han (Bill) iväg. Man vet att när man får chansen att passa honom så är han fri i stort sett, säger Nordquist, till TT.


TT: Hur viktigt är den här segern mentalt?

– Mycket. Det är bra för framtiden med bra målskillnad också_ det kan göra en placering i slutändan.

Inga kommentarer: