måndag 30 december 2013

Fjärde raka förlusten för AIK

(FOTO JESPER ZERMAN)

AIK var utspelade men hängde kvar i matchen tack vare en helt sjukt bra målvaktsinsats av Daniel Larsson. Med 1.50 kvar till full tid kom en minst sagt oväntad reducering  till 2-1 av Esa Pirnes – i numerärt underläge.

Med 47 sekunder kvar åker Modos Niklas Nordgren ut. AIK som har en spelare utvisad plockar Larsson för att kunna spela fem mot fyra. Det etableras en liten press och då… dräller Brett Carson med pucken.


Simon Önerud tackade, tog emot och lade i sakta mak in 3-1 i den övergivna AIK-kassen.

Det känns väl lite typiskt AIK för den här säsongen. Dels det här att när det blir en reducering så kommer den med typ noll tid kvar. Och när det ändå finns en chans till kvittering så kommer ett hårresande individuellt misstag.

Nu väntar ett dubbelmöte med HV71 – först hemma på torsdag och så borta på lördag. Eftersom HV71 förlorade även dem under måndagen så är det fortfarande bara fyra pinnar upp för AIK till tiondeplatsen på rätt sida kvalstrecket.

Och ska man hitta några ljuspunkter inför den matchen så är det väl …

att AIK har en av seriens absolut vassaste målvakter. Att Daniel Larsson inte är landslagsaktuell är ta mig fan en gåta. Larsson tog 35 av de 37 skott han fick på sig mot Modo. I de två första perioderna var det han som höll AIK kvar i matchen trots att Modo vann skotten i första med 13-7 och i andra med hårresande 17-3. Om han bara orkar hålla ångan uppe mentalt så kommer AIK ändå hänga där och ha någon slags kontakt. 

Juniorbacken Theodor Lennström  hade två skott på mål och satte in två tacklingar på de nio minuter och en sekunder som han var inne. Och var inte inne på något av Modos mål. Han ser ut att kunna bli något. Läge för mer speltid kanske?

Fredrik Hynning hade ett par farliga kontringslägen men tyvärr inte lika bra avslut slm lägen men han var i alla fall nära.

Sedan jobbade hela AIK som bara f… i defensiven och det var ju starkt ändå att hålla nere siffrorna men det räcker ju inte.

Alla väntar sig ju nu att HV71 ska köra över Gnaget som endast gjort fem mål på de fyra senaste matcherna och som till synes har kapsejsat helt efter den där förnedrande 1-8 överkörningen före jul.


Men det här är hockey och man vet aldrig. Kanske kan just de förväntningarna tala för AIK som har en straffvinst (4 september i premiärmatchen hemma) och en strafförlust borta (12 november) borta så här långt. Desperationen borde vara stor nog för att räcka till att ge allt man har i alla fall. 

Inga kommentarer: