fredag 27 december 2013

SSK förlorade sexpoängsmatchen mot bottenkollegan Timrå

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Omstart och två sex poängsmatcher som SSK var piskade att vinna - Timrå hemma och Troja Ljungby borta. 

Men det blev förlust hemma mot Timrå och därmed utökades gapet uppåt för Sportklubben som nu har sex poäng upp till kvalstrecket. Och då talar vi det där kvalet neråt  där ingen vill vara och inte kvalet uppåt där SSK hoppades husera.


Jag var ju på Globen men det verkar, av rapporteringen att döma, ha varit vissa likheter . Resultatet blev 1-3 i båda matcherna och det verkar som om det mest pressade laget - mestadels såg handlingsförlamat ut.

Och det är ju så märkligt att ju tyngre man känner pressen på axlarna desto mer spänd, stel och komaartad ser man ut som spelare.

Inte så konstigt då att William Nylander, som kommer in som ny spelar och som inte har hunnit färgas av stämningen i omklädningsrummet kommer in och bara kör och till och med konstaterar efteråt  (i LT) att  "Vi spelade ut Timrå stundtals" och  "Vi hade flera stolpskott och hade kunnat vinna den här matchen". William säger också att han tror att SSK kan ta sig uppåt mot den där positiva kvalplatsen på övre halvan: "Det gäller bara att vinna matcher" konstaterar 17-åringen.

Man kan undra vad i hela världen han ser som övriga  inte ser. Och man kan le lite åt det han säger men jag tycker SSK ska dra nytta av att få in en ung, sorglös kille som inte ser problemen utan istället ser lösningarna.

Är det något SSK behöver så är det just det. Någon som inte känner tyngden av höstens alla misslyckanden, någon som öser på och ser möjligheterna även om ljuset flämtar väldigt svagt i alla andras ögon.

Jo jag vet, det är byt ut hela gänget önskningar på forumet nu men alla vet ju att de pengarna finns inte och därmed inte den möjligheten att byta ut allihop heller. Man har det lag man har och förändringen måste (här liksom hos AIK) komma inifrån nu.

Jag noterar att Färjestadslånet Linus Fröberg twittrade att "Nu räcker det!" efter matchen. han förtydligade en stund senare: "Menar så klart att det räcker med att ligga där vi gör i tabellen nu, att vi vänder detta nu!"

Nu räcker det inte med att tycka att det räcker - det behövs fortfarande insikt om spela enkelt och inte släppa till spelvändningar i galna lägen,  det behövs förmåga att göra mål på de lägen man får, förmåga att utnyttja fem minuters pp istället för att sumpa som idag - men Fröbergs inställning är i alla fall en början. Framför allt om fler är inne på samma spår.

Inga kommentarer: