måndag 16 december 2013

Djurgården krossade tabelltrean

(DIF vann kampen vid båda molnen. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

VÄSTERÅS- DJURGÅRDEN 0-5  (0-1, 0-3, 0-2)

Matchen: MMM
Målvakterna: Johan Mattsson, DIF 100%  och  Jonas Fransson, Västerås 86,67 % samt Luca Boltshauser, Västerås, 88,89 %
Publik: 4 131
Domare:  Christer Lärking


BÄST I DIF
MMM  Johan Mattson, mv
MM  Nils Andersson, b
Henrik Eriksson, f

BÄST I VÄSTERÅS:  Tony Romano, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1(15.35) Steve Saviano (Dustin Johner, Måns Krüger)

ANDRA PERIODEN
0-2 (13.10) Nils Andersson (Jocke Eriksson) Spel 5 mot 4
0-3 (15.33) Henrik Eriksson (Nils Andersson, Markus Ljungh)
0-4 (18.32) Henrik Eriksson (David Lidström, Robin Dahlström)

TREDJE PERIODEN
0-5 (13.55) Jocke Eriksson (Mattias Guter, David Lidström)

SKOTTEN I MATCHEN:  21-39 (10-12, 3-18, 8-9)

UTROPSTECKNET!
Henrik Eriksson! Fördubblade nästan sin målskörd för säsongen när han gjorde två av kvällens mål, ett var skott och det andra på styrning. (Jag gillar för övrigt de där styrningarna, där spelaren åker diagonalt framför målvakten och bara styr in pucken ”i farten” ). Henriks tidigare mål i höst har kommit mot SSK (9/10), Oskarshamn (30/10) och Västerås hemma (1/11).
Det är föresten nästan två år sedan Hank the Tank gjorde två mål i samma match, eligt domarna.se hände detta senast 22 januari 2012 när DIF-forwarden spelade med Mora mot Borås.

FRÅGETECKNET?
Adam Reideborn höll nollan mot Oskarshamn i förra matchen, nu höll Johan Mattsson nollan mot Västerås. Vem får stå nästa gång när båda är krya och tillgängliga för spel? Ett inte helt lätt val.


NOTERAT:
Djurgården kom till spel utan Adam Reideborn som haft positionen som förstemålvakt i några veckor nu. Men Reideborn var sjuk (insjuknade i helgen) så Johan Mattsson fick vakta målet istället med junioren Tobias Sandberg som  backup.

Djurgården har inte haft så många marginaler på sin sida men det får man väl säga att de hade vid 0-1-målet då pucket verkligen smet in mellan armen och sidan på Jonas Fransson. Såg ut som han hade pucken som på något sätt ändå tog sig förbi och ramlade ner precis bakom mållinjen och blev liggande där. Snöpligt för VIK, bara tacka och ta emot för DIF.

Sam Lofquist har ett rejält skott. Det fick Jonas Fransson känna på när DIF-backen drog iväg ett skott som fick Fransson att tippa baklänges ur balans.

Lite oväntad sekvens i mitten av andra. Steve Saviano satte in en tackling på Jeremy Williams som kom helt fel mot sargen med axeln och klev av med befarad axel skada (tuff förlust för VIK,  Williams är riktigt bra). Hemmafansen vädrade utvisning men gruff uppstod och i det gruffet åker plötsligt Västeråsforwarden Stefan Legein fram och drar upp klubbladet mellan benen på David Lidström (såg jag på reprisen) och fick 5 plus game för spearingen istället. Den såg man inte komma riktigt.

Djurgårdens Jocke Eriksson vann 20 av de 29 tekningar han tog, Dustin Johner tog 12 av 15 dito. Snacka om viktiga vapen!

Västerås har låtit Jonas Fransson stå i varenda match den här säsongen men efter två perioder och 0-4 på resultattavlan fick han kliva åt sidan för första gången. In kom istället Luca Boltshauser som därmed fick göra sitt första framträdande i VIK-tröjan i HockeyAllsvenskan. Han gjorde det helt okej måste jag säga, bra där Luca.

 
 (Gmensam fansprotest. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

OCH SÅ EN SAK TILL:
Mäktig protest från fansen i första peridoen, då det var helt tyst (sånär som från något oh och något handklapp) under de tio första spelminuterna. Ljudvallen som kom efter tio minuter visade om inte annat hur stor skillnad det blir. Oavsett vd det blir av det här SHL förslaget borde man ta undersöka vad publiken vill ha också. Banderoller fanns givetvis uppe under protesten med orden ””Hockey ska avgöras på isen inte vem som sitter på flisen 10 min tystnad mot SHLs vansinne”

Citatet
Vi är inte med överhuvudtaget. De vinner tekningar, de vinner närkamper. Det är konstigt att vi inte presterar bättre eftersom vi har haft bra energi på slutet
(Västerås assisterande tränare Pär Hellenberg på presskonferensen efter matchen)

Laguppställningar: hittar ni här 

Inga kommentarer: