söndag 29 december 2013

SSK förlorade jumbomötet -uppdaterad

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Apropå ödesveckor så håller SSK på att gräva ner sig så djupt det går känns det som. Det sjuka är att samma SSK bara var en missad målchans från att göra en stark vändning att bygga vidare på.

Jesper Frödén kom fri och var såååå nära att göra 3-2, då hade SSK i såna fall vänt 0-2 till 3-2 men i slutet av det anfallet hamnar pucken hos en Troja-spelare. Han slänger i sin tur ner pucken mot mittzonen och bara några sekunder senare sätter Jacob Berglund 3-2 för hemmalaget istället.


Snacka om kalldusch. En i raden av många för hårt prövade Södertälje (som till slut förlorade med 2-5 efter att sista målet dömts in utan att göras då en Trojaspelare var fri men hindrades med mindre än två minuter kvar till full tid). Det känns som nära men ändå inte är rubriken som beskriver den här säsongen för Sportklubben.

Jag såg Timråmatchen i repris och den här när den sändes direkt på tv och jag tycker ändå att det  - tidvis - fanns saker att försöka plocka upp och bygga vidare på. De sakerna hände oftast när William Nylander, Linus Fröberg, Jesper Frödén eller Jesper Thörnberg fanns på isen.

Det känns som den kvartetten är den som just nu bäst klarar av att lägga det tunga måste-oket åt sidan under matcherna och hur mycket alla fans än lider  nu så tror jag ändå chansen för SSK att ta sig ur det här gruvhålet är att ha den attityd som de fyra visar.  De snackar nämligen inte bara om att ta pucken in på mål, de gör det också. Funderar man på vad som kan hända så tar det stopp redan i mittzonen, det är tuta och kör nu.

Att fansen är förtvivlande, arga, besvikna och ledsna i en enda jobbig gröt förstår jag. Att SSK med sina anor och sina tidigare framgångar ligger sist och börjar få en farlig lucka uppåt svider inte bara. Det gräver djupa hål i själen för många av fansen.

Att krav på avgång kommer kan jag förstå men samtidigt. Det hjälper inte. Jag är ledsen men SSK kan inte göra en HV71. Det finns inte pengar till att byta ut samtliga tränare och köpa in en  välmeriterad femma (har ju inte funkat i HV heller för övrigt).

Och någonstans ter sig den hatilska som nu väller fram mot SSK-tränaren Anders Sörensen som en redig kappvändning. Det är många som är arga nu som krävde att Sörensen skulle ta över som headcoach redan inför säsongen. Och ännu fler som krävde Strömwall ut och Sörensen in när det begav sig för några månader sedan.

Han sa själv efter dagens match att det var frustrerande att inte få ut det som han vet finns i laget. Och så är det så klart. Sörensen och Nygårds har självklart del i att det här går som det gör. Samtidigt - så måste förändringen komma inifrån laget. Att lacka nytt över rost hjälper inte, rosten finns kvar ändå. Och då är ju frågan vem eller vilka i laget som tar på sig att leda förändringen inifrån. Någon måste ta tag i det - nu.

EDIT
Jag måste  bara tillägga. Att ge sig ut i natten och "ta emot" spelarbussen med hot och hat är verkligen inte rätt väg att gå. Om det nu stämmer att några planerar detta så säger jag bara lägg ner. Finns bara dåliga exempel på vad såna "initiativ" leder till.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Att lacka nytt över rost hjälper inte, rosten finns kvar ändå"

Det är sant, kosmetika hjälper knappast men...... En bra hantverkare som kan knacka/slipa bort rosten och därefter lägga på ny lack med ordentlig grund är nog att föredra.

Tre års misslyckanden nu, börjar bli liiiite för mycket.

Förra säsongens kvalspel berodde endast på lockouten. Efter LO så gick det stadigt ner och början av säsongen innan LO var lika illa som det här.
Första säsongen efter degraderingen från SHL var även den illa, missat playoff till och med.

Nä, Nygårds har misslyckas totalt enligt mitt sätt att se det och Sörensen har varit med på hela den här resan.
Förstår fortfarande inte varför man behöll Sörensen när Strömvall fick gå? Sörensen var/är väl den som höll i det övergripande när det gällde/gäller spelsystem och träningar.

Äh, bara att brytta ihop och se fram mot sommaren, det här är deprimerande.

Gott Nytt år på dig Marie ;)

/Centh

Anonym sa...

Det fanns absolut inga hot från SSK-fans mot spelare och ledare, vad tusan har du fått det ifrån ? De ville bara prata, inte ger man sig på de spelare som representerar den klubb man älskar mest av allt i hela världen . de fick endast tala med en enda spelare, de andra + tränarna drog till sina bilar illa kvickt, med gasen i botten.