söndag 8 december 2013

Larssons storspel räckte inte

(IK spelade mer aggressivt i andra, det var välbehövligt. FOTO: JESPER ZERMAN.SE)

AIK - SKELLEFTEÅ 1-3  (0-1, 0-0, 1-2)


Matchen:  MMMM
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK 93,75%  och Henrik Karlsson, Skellefteå, 94,74%
Publik:  6 513
Domare:  Morgan Johansson, Mikael Holm


(Daniel Larsson. FOTO: JESPER ZERMAN.SE)

BÄST I AIK
MMM  Daniel Larsson, mv
MM  Oscar Ahlström, f, Victor Ahlström, f, Oscar Steen, f.
Patric Blomdahl, f

BÄST I SKELLEFTEÅ:  Joakim Lindström, f.

 (FOTO: JESPER ZERMAN.SE)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1(8.52) Joakim Lindström (Jonas Frögren)

ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
0-2 (11.12) Jimmie Ericsson (Erik Forsell, Joakim Lindström)
1-2 (12.50) Oscar Steen (Oscar Ahlström, Victor Ahlström)
1-3 (19.31) Joakim Lindström ( mål i tom kasse)

SKOTTEN I MATCHEN: 19-33  (4-14, 10-6, 5-13)

 (FOTO: JESPER ZERMAN.SE)

UTROPSTECKNET!
Vilka räddningar Daniel Larsson gjorde, han radade upp dubbelräddningar, rånade Adam Pettersson på ett mål (med lagkamraten Esa Pirnes över sig), stod rätt, ser stabil och säker ut trots lurigt passningsspel från Skellefteå. AIK kan inte klaga på målvaktsinsatsen i alla fall.

FRÅGETECKNET?
Vad har hänt med AIK:s pp?  De senaste matcherna har det verkat nästintill omöjligt för Gnaget att bygga en box framför motståndarmålet och stundtals lägger motståndarna helt beslag på pucken – i AIK:s pp. Det är en så viktig del i spelet så sådär får det bara inte se ut.
 (FOTO: JESPER ZERMAN.SE)

 (Larsson fick stå på huvudet. FOTO: JESPER ZERMAN.SE)

NOTERAT:
Största skillnaden mellan lagen? Där AIK dumpar puck och jagar har Skellefteå ett passningsspel som är snabbt, rappt och kreativt. AIK har ju som spelidé att spela en snabb hockey som är jobbig för motståndarna men har ju svårt att få till den press man vill ha mot skickliga motståndare som de här. Det gick inte alls i första, gick bra i andra och sådär i tredje.

Joakim Lindström nobbade landslaget senast och det är synd för han är snabb på rören, stark i närkamperna och drar i väg luriga skott när man minst av allt anar. Han skulle tillföra en hel del i Tre Kronor bara han var med.

Twinsen och Oscar Steen får sällan cred men det borde de ha för som de jobbade och slet  genom hela matchen. I andra var det de som fick fast Skellefteå nere i gästernas egen zon, tvingade fram en utvisning och skapade chanser samt var den enda kedjan som nätade. Starkt jobbat. AIK:tränaren Rickard Franzén lyfte fram de tre efteråt. Det gjorde han rätt i, han borde ge trion mer speltid också.

(FOTO: JESPER ZERMAN.SE)

Det var överlag klart bättre spel i andra än i första perioden från AIKs sida. I andra tog man fram aggressiviteten, låg mycket närmare, krympte motståndarnas ytor och störde därmed gästerna mycket mer och bättre. Och det är så AIK måste spela för att kunna rå på lag som Skellefteå.

Jimmie Ericsson tog vara på tre egna returer när han bökade in 0-2-målet. Till sist fick han in bladet mellan Larssons benskydd och tryckte in pucken. Ett sånt mål som AIKs Fredrik Hynning fick bortdömt häromdagen. AIK-målvakten var inte glad men domaren menade att han såg pucken hela tiden och att det var korrekt. Det målet avgjorde matchen. 

AIK reducerade  - till slut. Men då var det för sent. När man skulle jaga in en kvittering kom mål bakåt i tom kasse. Skellefteå var för starka.

OCH SÅ EN SAK TILL:
AIK är fortfarande alldeles för snälla vid motståndarmålet. Det defensiva spelet är riktigt bra nu  men man kan inte backa in målen, det måste göra mer ont och tas mer smällar framåt också.

(Franzén fick en puck på kinden men  det gick bra. FOTO: JESPER ZERMAN.SE)

Citatet
”Jag måste ge plus till de tre bröderna, de ser ju likadana ut nu, Steen har blivit den tredje brorsan. De jobbar hårt och bra och gör mål dessutom, så plus till dem”
(AIKs tränare Rikard Franzén var nöjd med en kedja. Vi får väl snart kalla de trillingarna….)

 (Skellefteås andretränare Bert Robertsson fick en banderoll. FOTO: JESPER ZERMAN.SE)
LAGUPPSTÄLLNINGAR OCH HIGHLIGHTS: hittar ni här Inga kommentarer: