tisdag 3 december 2013

Målkalas men inga poäng

(FOTO JESPER ZERMAN.SE)

 Man hade kunnat tro att det skulle släppa lite för AIK efter den tunga skalpen i söndags, då AIK vann med 3-2 borta mot Frölunda.

Och visst släppte det målmässigt. AIK fansen är inte bortskämda med fyra kassar  - varken hemma eller borta – då Gnaget bara mäktat med att göra mer än fyra mål i sex av säsongens matcher. Men vad hjälpte det? Intet.


Med tanke på starten, två snabba mål för LHC inom loppet av en minut och sjutton sekunder, så gjorde AIK en bra match då man lyckades kvittera i matchen två gånger. Tyvärr får Gnaget inga stilpoäng för det och då Örebro tog en trea mot Växjö är AIK nu bara målskillnad från jumboplatsen. AIK och Örebro står på samma antal poäng men AIK har minus 13 medan Örebro har minus 27

Fyra noteringar från matchen:
Mattias Janmark, som var magsjuk senast, enligt Cmore gjorde mål och det var hans andra på lika många matcher. Janmark är ju ohotad målkung internt så här långt och hade en liten minisvacka poängmässigt nyligen men det känns som han hittat tillbaka till sitt fina aviga, snabba spel igen.

19årige Michael Lindqvist gjorde sitt första SHL-mål i karriären. Ett rätt roligt mål då Esa  Pirnes bröt in, snurrade runt och la pucken för en sargstuds bakom LHC-keepern Tarkki, och där fanns AIK-junioren, plockade upp sargstudsen och gjorde mål.

Esa Pirnes gjorde två mål och spelade fram till nyss nämnda Michael Lindqvists mål. Snyggt jobbat. AIK har ett tunt lag, alla som bidrar är välkomna och här visade han vägen igen. Som han ska göra.

Alexander Hambergs utflykt bakom målet innan 3-5 var väl inte hans karriärs bästa beslut direkt.  Och var nog rätt matchavgörande tyvärr. Men det finns ändå en del bra att bygga på så förhoppningsvis tar AIK något steg framåt spelmässigt nu om inte annat.

AIK- Linköping 4-5 (0-2, 3-1, 1-2)

FÖRSTA PERIODEN
0-1(02.15) Joachim Nermark (Erik Lindhagen, Sebastian Karlsson)
0-2 (3.32) Oscar Sundh (Mattias Bäckman, Erik Himelfarb)

ANDRA PERIODEN
1-2 (00.58) Mattias Janmark (Derek Joslin, Oscar Steen) Spel 5 mot 4
2-2 (03.52) Esa Pirnes (Brett Carson, Marcus Nilsson) Spel 5 mot 4
2-3 (13.55) Chad Kolarik (Jonas Almtorp, Johannes Salmonsson)
3-3 (15.01) Michael Lindqvist ( Esa Pirnes, Jonas Liwing)

TREDJE PERIODEN
3-4 (06.43) Chad Kolarik (Mattias Bäckman)
3-5 (11.10) Erik Lindhagen (Pär Arlbrandt)
3-5 (19.48) Esa Pirnes (Teemu Ramstedt, Marcus Nilsson)

SKOTTEN: 33-25 (12-9, 11-11, 10-5)

MÅLVAKTERNA: Alexander Hamberg, AIK 80 % och Iiro Tarkki, LHC,  87,88 %





Inga kommentarer: