söndag 8 december 2013

Tredje raka när Djurgården krossade TrojaLjungby

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

DIF- TROJA LJUNGBY 5-2  (3-0, 2-1, 0-1)
Matchen: MMM+
Målvakterna: Adam Reideborn, DIF 85,71 % samt Christoffer Bengtsberg, Troja-Ljungby 85,29 % och Viktor Kokman, Troja-Ljungby 100%
Publik: 5 223
Domare:  Peter Sabelström


BÄST I DIF  
MMM  Michael Holmqvist, f
MM Mattias Guter, f
Markus Ljungh, f

BÄST I TROJA LJUNGBY:  Ted Nilsson, f

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0(1.57) Markus Ljungh (Marcus Sörensen)
2-0 (5.22) Timmy Pettersson (Mattias Guter, Joakim Eriksson)
3-0 (11.55) Micke Holmqvist (Mattias Guter, Nils Andersson) Spel 5 mot 4

 ANDRA PERIODEN
4-0 (06.58) Michael Holmqvist (Steve Saviano) Spel 4 mot 5
4-1 (10.19) Sebastian Dyk (Ted Nilsson, Jacob Berglund)
5-1 (10.38) Marcus Sörensen (Markus Ljungh)

TREDJE PERIODEN
 5-2 (13.14) Tomaz Razingar (Jonatan Nielsen)

SKOTTEN I MATCHEN:  43-14 (18-5, 16-7, 9-2)

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

UTROPSTECKNET!
Vilket mål Micke Holmqvist gör i slutet av första. Mattias Guter lägger in en puck på målet – hävdar själv att han siktar på Holmqvists blad – och ”Honken” som står med ryggen mot målet tar emot pucken, tvärvänder, drar pucken höger, vänster och tillbaka på höger (sista med klubban mellan de egna benen) innan han lyfter upp pucken i nättaket. Snacka om att Bengtsberg blev helt ställd där. En klar kandidat till årets mål!

FRÅGETECKNET?
Tre raka vinster för första gången sedan 5/10 då DIF senast hade en lite svit. Frågan är nu om DIF kan förvalta det här läget bättre än senast. Vid sviten i oktober kom man från vinst på övertid mot Timrå, tog en trea mot BIK följt av en trea mot Löven. Sedan blev det en trea mot SSK också innan det började svajja i oktober och förlusterna därefter började rada upp sig i november. Nu har Djurgårdens världens läge att jobba till sig hugg på topp tre igen. Tar de chansen?

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

NOTERAT:
Det lönar sig att krascha på nät! Kolla bara hur Timmy Pettersson gjorde 2-0. Där kommer Mattias Guter första fri, Ted Nilsson hinner dock i fatt och slår undan pucken just som Guter ska skjuta. Kunde ha blivit chans som rann ut i sanden men då kommer DIF i en andravåg med tre spelare som kraschar på mål. Timmy Pettersson lyckas i den röran vara på returen som Bengtsberg inte får tag på riktigt och trycka in pucken. Mer sånt!

Micke Holmqvist hade en helkväll. Följde upp sin första kandidat till årets mål i första perioden genom att göra en till den andra. 3-0 målet var i pp, 4-0 kom med en man färre på isen. Holmqvist kom fri, lyfte klubban till typ bandylyraslag men sköt inte utan skottfintade istället ner Bengtsberg på isen, åkte runt den nu på mage liggande Trojamålvakten och lade in pucken bakom honom. Magnifikt.

Apropå att krascha på nät så gick inlånade DIF-backen Bobo Petersson på nät. Blev hakad av Viktor Amnér så att Petersson flög, en Troja-spelare rycktes med, Trojas målbur likaså, sedan landade Petersson på Christoffer Bengtsberg som blev rätt mosad. Men reste sig och spelade vidare efter att ha hämtat andan.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Djurgården har ju haft en förmåga att spela bra i en period och sedan tappa både två och tremålsledningar i slutet av matcherna tidigare under säsongen men nu körde man på, öste både framåt och slet bakåt i samtliga perioder även om tempot mattades lite i tredje. Eller som Micke Holmqvist sa i pausintervjun: ”Jag hoppas vi har lärt oss från tidigare matcher nu att en match är i 60 minuter”

DIF vann alltså skotten med 43-14 (!) Den såg man inte komma men kul att det ändå händer.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

OCH SÅ EN SAK TILL:
Mikael Ahlén spelade inte. Visade sig att han hade ryggskott efter hemresan från Ängelholm då han la sig på golvet i bussen - för att inte få ryggskott. Typiskt.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Citatet
En stor skillnad nu är att vi har fyra kedjor som kan göra jobbet nu. Vi har spelat på tre kedjor under väldigt, väldigt lång tid. Där tycker jag vi får upp energin och lyckas spela med den fart som vi vet att vi vill ha i 60 minuter
 (Djurgårdstränaren Tony Zabel till S24.)

LAGUPPSTÄLLNINGAR: hittar ni här http://stats.swehockey.se/Game/Events/167234


Inga kommentarer: