torsdag 26 december 2013

Hockeybonanza!

(AIK-borgen flyttas till Globen i dag. FOTO JESPER ZERMAN)

Annandag jul! God fortsättning till er och undrade ni vad ni ska göra i dag kan ni glömma den undran nu. Finns ju hockey i kubik att roa sig med i dag.

Vad sägs om...... Sex SHL-matcher, tre matcher i HockeyAllsvenskan och fyra matcher i JVM.

Tiderna har ni här:

SHL: AIK-Leksand (på Globen), Luleå-Färjestad, Skellefteå-Frölunda och HV71-Linköping har alla nedsläpp klockan 16.00. Brynäs-Modo och Växjö-Örebro har nedsläpp klockan 18.30.


HA: SSK-Timrå (sänds på Viasat Hockey och TV10), Mora-BIK och Troja/Ljungby-Karlskrona börjar alla klockan 16.00.

Vill ni se lite internationell hockey så drar JVM igång idag.
Tyskland-Kanada inleder JVM, (TV10) med nedsläpp 13.30 följt av Norge-Ryssland 15.00, Tjeckien-USA 17.30 och Schweiz-Sverige 19.00 (SVT2)

Jag får väl köra både live och tv på datorn samtidigt. Tänkte åka till Globen - ska bli se hur AIK tar emot Leksand efter dunderfloppen i senaste matchen, tillika den sista före jul då Gnaget blev förnedrade av Brynäs (1-8). Har AIK tagit julsmällen på rätt sätt eller var det sista spiken i kistan?

Det känns som raden av måstematcher aldrig tar slut för Gnaget men i dag måste man visa ryggrad annars är de bara för tränartrion att börja planera för kvalserien.

Hårdraget - ja, många poäng kvar och inte kört än - precis men sån är magkänslan när det gäller AIK.

Det är föresten samma känsla när det gäller SSK som tar emot Timrå hemma.

Var står SSK egentligen? Vill  man jobba sig upp mot playoffplatserna eller är det rädda vad som räddas kan som gäller för Sportklubben (som förlorade 1-3 mot KHK borta senast) Nu har tilltänkte skyttekungen Damien Fleury (som trots en halvdann höst ändå var tvåa i interna poängligan) lämnat  och ersatts av jättetalangen men också lite tilltufsade och unge William Nylander Altelius. Hur det slutar, med plus eller minus kan SSK ge en liten hint av idag. Nu har ju Junior knappt hunnit träna med laget menändå.

När det gäller JVM så är det ju ett helt öppet kort. Schweiz kan låta som ett enkelt motstånd men har varit en sten i grillan för Sverige länge nu. Det finns inget utrymme för underskattning utan nu är det ut och visa var skåpet ska stå - och kan det bli härligare än på hemmaplan? Jo det kan bli nervöst också men jag hoppas och tror det är gänget tar hemmaplan som en fördel och inget annat.

Nu - släpp pucken så kör vi!

Inga kommentarer: