onsdag 17 september 2014

SSK sätter Press på favoriterna

Robin sätter Press på motståndarna... ja jag kunde inte hålla mig från den ordvitsen. Bilden är ... inte helt ny men det får ni ta. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Vi måste skjuta mer. Fler skott på mål. Det lönar sig att skjuta.  De klyschorna kan ni.

Och det stämmer oftast – men inte alltid. När SSK vände och vann mot Malmö borta vann Malmö skotten med 43-16. SSK vann å sin sida matchen – på övertid med 4-3.

Man får konstatera att SSK:s effektivitet var enastående. Och att Tim Sandberg uppenbarligen gjorde en grym insats i Södertäljemålet när SSK vände 1-3 med dryga tolv minuter kvar till full tid, till 3-3 efter tre perioder och sedan vinst i förlängningen, där James Sixsmith avgjorde efter 1.13.

Eller som assisterande tränaren Jimmy Blixt sa till Länstidningen efter matchen:
Vi gör ingen bra match, bortsett från de sista tio minuterna. Men spelarna visade mycket bra karaktär och Sandberg gav oss enorm trygghet med sitt spel. Det handlar trots allt om att vinna.”

Jag såg drygt halva matchen i repris på Viasat Hockey och det var slående hur Robin Press tar för sig.

Tränaren Janne Karlsson uppskattar  vad han ser för så här har Press istid sett ut under de tre första matcherna:

Mot AIK – fick Press bara 3.51 i första perioden. Han fick 7.0 i andra och hade totalt 18.01 i matchen, fjärde mest av alla. Poängskörd – en assist, till 2-2-målet som tvingade fram förlängningen.

Mot VIK  - fick press nu förtroende redan från början. 07.00 i istid i första och totalt 21.56 i matchen – näst mest i laget. Poängskörd – en assist (2-0) och ett mål (3-0) båda i PP.

Mot Malmö fanns det tyvärr ingen fullständig istidsrapport när det här skrevs men han fick gott om förtroende den här matchen med vilket resulterade i en till assist (3-3) och ett till mål (3-2). Målet gick förvisso in via Jens Olssons skridsko men det var ju snyggt vallat – oavsett om det var med mening eller en passning/ett skott som hamnade lite lyckosamt där.

Två mål och tre assist på tre matcher. Och den – i alla fall nu – bärande backen i laget tillsammans med Michal Gulasi. Hand upp, den som såg det komma.

Visst, Robin Press har kallats stor talang och är offensivt lagd så han bör leverera poäng men snacket under försäsongen och under förra säsongen har väl snarare varit att han är valpig och väger för lätt. Något han motbevisat med kraft i serien så här långt i alla fall.

Spelet då? Har inte varit så stabilt trots serieledning efter sju pinnar av nio möjliga mot AIK och topptippade Västerås och Malmö.

Målvakten Sebastian Idoff – för dagen back up – skrev så här på twitter efter matchen:
” Hoppas folk såg dokumentären på Viasat hockey kl 18:00 i dag. Det handlade om Rånet i Malmö! #2points”